Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜόδαΤα items που σίγουρα θα βρεις στη ντουλάπα τους την άνοιξη!

Τα items που σίγουρα θα βρεις στη ντουλάπα τους την άνοιξη!


Ανάλογα με την εποχή που διανύουμε, τα accounts από τα οποία εμπνέομαι για το καθημερινό styling αλλάζουν. Υπάρχουν βέβαια και οι σταθερές αξίες, στις οποίες καταφεύγω χειμώνα-καλοκαίρι. Μπορεί και κάθε μέρα. Τον χειμώνα, τα προφίλ των Scandi girls είναι μονόδρομος. Και αυτό γιατί ξέρουν από layering, φοράνε έντονα, φωτεινά χρώματα, ακόμα και τις πιο μουντές ημέρες του χρόνου, ανεβάζοντας τη διάθεσή μου στα ύψη. Και λατρεύουν τα πανωφόρια, όπως ακριβώς και εγώ.

Την άνοιξη, ωστόσο, το χέρι πάει αυτόματα. Ξέρει. Ψάχνει τις πιο στιλάτες Παριζιάνες. Το French Style για εμένα θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της πιο λουλουδένιας, της πιο μυρωδάτης, της πιο ανάλαφρης εποχής του χρόνου: της άνοιξης. Τα looks του French Style φέρουν αυτό το je ne sais quoi vibe, το οποίο χαρακτηρίζει και τις ανοιξιάτικες ημέρες. Αβίαστα κομψά outfits, που μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί με μηδενική προσπάθεια. Εμφανίσεις που δεν χρειάζονται πολλά: μόνο τα essentials της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Τα βασικά. Τα all time classic. Μα την άνοιξη, έτσι και αλλιώς, δεν θέλεις να φορέσεις πολλά. Το αγαπημένο σου τζιν, ένα αέρινο πουκάμισο, τις μπαλαρίνες σου. Ίσως και μια καμπαρντίνα που θα πιάσεις βιαστικά βγαίνοντας από σπίτι, μήπως και βραδάκι έχει ψύχρα. 

Με όλα αυτά κατά νου, σκέφτηκα πως για να δημιουργήσω την πιο ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα της άνοιξης, έπρεπε να εμπιστευτώ τις Γαλλίδες. Και αυτό ακριβώς έκανα. Έκανα μια έρευνα σχετικά με το τι φοράνε τους ανοιξιάτικους μήνες του χρόνου οι αγαπημένες μου Frech influencers, συγκέντρωσα και μερικά από τα πιο δυνατά trends της σεζόν που πρωταγωνίστησαν στα catwalks της Paris Fashion Week και φύγαμε για το Designer Outlet Athens στα Σπάτα, τον αγαπημένο μου προορισμό για shopping σε αγαπημένα designer brands, έως -70% πιο φθηνά. Πάμε να δούμε τι επέλεξα αυτή τη φορά;

 

Ριγέ πουκάμισο, ψηλόμεσο τζιν παντελόνι, knitted top, λευκά sneakers, όλα Gant.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όταν μιλάμε για effortlessly chic looks α λά γαλλικά, μιλάμε για ένα ποιοτικό τζιν παντελόνι με τέλεια εφαρμογή, ένα ριγέ πουκάμισο, ένα ελαφρύ πουλόβερ ριγμένο όπως όπως στους ώμους και άνετα, λευκά sneakers. Οι χρωματικοί τόνοι που επέλεξα είναι παστέλ, μια και οι Γαλλίδες λατρεύουν αυτές τις ήσυχες αποχρώσεις. Και φυσικά είναι και άνοιξη, καιρός να βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας.

Λευκό, wide leg denim παντελόνι, cropped top, cardigan, όλα Calvin Klein.

Επιμένω στην κατηγορία των denim. Αυτή τη φορά σε κάτι που μπορεί να φέρει την άνοιξη. Και αυτό είναι ένα λευκό, ψηλόμεσο, wide leg τζιν παντελόνι. Αν δεν κάνει αυτό το σχέδιο την τέλεια σιλουέτα, τότε ποιο; Οι Γαλλίδες, αρκετά συχνά, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα λευκά παντελόνια. Είτε ο υδράργυρος είναι στα high του είτε όχι. Το συνδύασα με ένα cropped top και ένα ανοιξιάτικο cardigan, ένα ακόμα κομμάτι που δεν λείπει από την γκαρνταρόμπα καμιάς Γαλλίδας. Τα λευκά sneakers είναι και σε αυτή την περίπτωση ιδανική επιλογή.

Μπεζ καμπαρντίνα με χρυσές λεπτομέρειες, Pinko.

Δεν υπάρχει French Girl που σέβεται τον εαυτό του και δεν έχει στις κρεμάστρες του μια μπεζ καμπαρντίνα. Μια τουλάχιστον… Εγώ επέλεξα ένα σχέδιο με χρυσές λεπτομέρειες. Θα τη φορέσω όσο κανένα άλλο πανωφόρι την άνοιξη και αυτό σου το υπογράφω: με jeans, με σορτσάκια, με mini φορέματα, με tailored παντελόνια. Με τα πάντα!

Tote bag με logo, πορτοφόλι, crossbody bag, όλα Guess.

Πότε δεν αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα τα αξεσουάρ. Τα French Girls επιλέγουν τσάντες σε clean cut γραμμές. Προτιμούν τα minimal σχέδια, που ξεχωρίζουν για την απλή αλλά ακαταμάχητη αισθητική τους, είναι πρακτικά και λιγότερο κραυγαλέα. Τι λες για τα παραπάνω; Δεν ξέρω αν ανήκεις στην κατηγορία των «όσο πιο μεγάλη η τσάντα τόσο το καλύτερο» ή στην κατηγορία εκείνων που λατρεύουν τις πιο μαζεμένες επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο ενναλακτικές είναι σωστές και παίρνουν 10 με τόνο από τις French fashionistas.

Mary Janes, Tsakiris Mallas.

Το απόλυτο shoe trend φέτος. Όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά παγκοσμίως. Ο λόγος για τα Mary Janes, που έκαναν δυναμικό comeback από τα 60s, για να απογειώσουν τα looks μας και να τους δώσουν μια extra stylish πινελιά. Οι Γαλλίδες τα φοράνε με τα πάντα: με τα τζιν τους, με ultra mini φούστες, με φορέματα, ακόμα και με κοστούμια. Τα φοράνε σκέτα ή και με λευκά καλτσάκια –οι λίγο πιο τολμηρές της παρέας– και αυτό σκοπεύω να κάνω και εγώ, για να αναβαθμίσω λίγο τις εμφανίσεις της άνοιξης.

Ριγέ κοστούμι, σατέν top, όλα Scotch & Soda.

Οι Γαλλίδες λατρεύουν τα κοστούμια. Την ίδια στιγμή, έχουν πολύ μεγάλη αδυναμία και στις ρίγες. Άρα, το συγκεκριμένο κοστούμι με τις λεπτεπίλεπτες ρίγες σε φούξια και μπλε χρώμα είναι η πιο σωστή επιλογή για μια updated προσωπική συλλογή, που αντλεί την έμπνευσή της από τη γαλλική κομψότητα. Ένα είναι το σίγουρο… Το σακάκι θα φορεθεί και μόνο του, σεταρισμένο με τα αγαπημένα μου τζιν παντελόνια. 

Υφασμάτινη tote bag με αλυσίδα, Kem.

Οι puffer bags κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Και γιατί όχι, αφού είναι άνετες, χωράνε τα πάντα μέσα (κυριολεκτικά τα πάντα) και προσδίδουν μια παιχνιδιάρικη αλλά και στιλάτη διάσταση στα everyday looks μας. Οι Γαλλίδες δυσκολεύονται πολύ να τις αποχωριστούν στην καθημερινότητάς τους. Μόνο κάνε μου μια χάρη… Αν την επιλέξεις, μην πας πάλι στο μαύρο. Κινήσου προς κάτι πιο ανοιξιάτικο, κάτι διαφορετικό… Όπως ακριβώς αυτό το υπέροχο λιλά.

Υφασμάτινες εσπαντρίγιες με logo, Kalogirou.

Χρειάζεται να πω κάτι για τις εσπαντρίγιες; Οι Γαλλίδες δεν θα σταματήσουν ποτέ να φορούν φλατ. Και πολύ καλά κάνουν, γιατί κάνουν και τη δική μας ζωή εύκολη. Τα sneakers είναι «ναι». Όμως, όταν τα βαρεθούμε –γιατί υπάρχουν στιγμές που τα βαριόμαστε– τι κάνουμε; Φοράμε εσπαντρίγιες. Και κάπως έτσι θα είναι σαν να μπαίνει η άνοιξη!

Κοκάλινα, οβάλ γυαλιά ηλίου με χρωματιστό φακό, Chloe, Eye Q.

Όσον αφορά τα γυαλιά ηλίου, τα μεγαλύτερα trends της σεζόν μάς θέλουν να επιλέγουμε κοκάλινα σχέδια σε παστέλ αποχρώσεις, που γλυκαίνουν το πρόσωπο, χαρίζοντάς του φως και φρεσκάδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι χρωματιστοί φακοί. Αυτοί θα φορεθούν πολύ φέτος. Σε Γαλλία και Ελλάδα.

Petite Fleur.

Η ημέρα μου ήταν αφιερωμένη στο γαλλικό στιλ, επομένως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να κλείσει από μια στάση στο Petite Fleur για ένα απολαυστικό τσάι με λεμόνι και τζίντζερ και ένα κομμάτι αφράτο Red Velvet. Το Petite Fleur (Μικρό Λουλούδι) είναι ένα ρομαντικό ζεστό cafe, με παριζιάνικο DNA, στην κεντρική πλατεία του Designer Outlet Athens, στο οποίο μπορείς να ξαποστάσεις για να ανακτήσεις δυνάμεις, πριν συνεχίσεις το shopping σου.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος.



Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments