Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠόση ώρα πρέπει να παίζει το κουτάβι;

Πόση ώρα πρέπει να παίζει το κουτάβι;


Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση στο ποσό χρόνο παιχνιδιού χρειάζεται το νέο σας κουτάβι κάθε μέρα. Ένα κουτάβι χρειάζεται πέντε λεπτά άσκησης – χρόνου παιχνιδιού για κάθε μήνα ηλικίας έως και δύο φορές την ημέρα μέχρι να μεγαλώσει πλήρως.

Επομένως, ένα κουτάβι τριών μηνών θα χρειαζόταν 15 λεπτά άσκησης την ημέρα και 20 λεπτά όταν είναι τεσσάρων μηνών.

Εάν ο κανόνας των πέντε λεπτών δεν λειτουργεί για εσάς, τότε παίξτε με το κουτάβι σας για τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα και μετά βγάλτε το για 20 έως 30 λεπτά άσκησης.

Ράτσες υψηλής ενέργειας

Λάβετε υπόψη ότι ο σκύλος σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερη άσκηση και παιχνίδι εάν είναι ράτσα υψηλής ενέργειας, όπως:

Τζακ Ράσελ
Τεριέ
Δαλματίας
Γκόλντεν Ριτρίβερ
Σιβηρικός Χάσκι
Μπόρντερ Κόλεϊ
Κανίς
Μπιγκλ
Γερμανικός Ποιμενικός

Δώστε έμφαση στην κοινωνικοποίηση του κουταβιού από νωρίς

Από νωρίς, γνωρίστε το κουτάβι σας σε άλλους ανθρώπους. Φέρτε το σε επαφή με νέους ήχους, αξιοθέατα και μυρωδιές. Παίξτε με το κουτάβι σας σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού και αφού εξαντλήσετε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, αρχίστε την εξερεύνηση εξωτερικών χωρών.
Στη συνέχεια, αφού έχουν εμβολιαστεί πλήρως, μπορείτε να δώσετε έμφαση στην κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά πηγαίνοντάς το κουτάβι σας στο πάρκο. Βεβαιωθείτε ότι όταν πηγαίνετε στο πάρκο, για αρχή η αλληλοεπίδραση θα είναι μόνο μικρά σκυλιά, για να αποφύγετε περιπτώσεις τραυματισμών. Αποφεύγετε να δίνετε λιχουδιές στο πάρκο, καθώς μπορεί να προκαλέσουν καβγάδες.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments