Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSocial media: Σχολεία του Καναδά αξιώνουν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων από τις πλατφόρμες

Social media: Σχολεία του Καναδά αξιώνουν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων από τις πλατφόρμες


Έλλειψη προσοχής, κενά στη μάθηση και αυξανόμενη κατάθλιψη μεταξύ των μαθητών: Σχολεία του Καναδά υπέβαλαν αγωγές κατά εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης όπως η Meta Platforms, υποστηρίζοντας πως ο αντίκτυπος των προϊόντων τους στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι «αδιάψευστος».

Τα σχολικά συγκροτήματα του Τορόντο και της Οτάβας στην επαρχία του Οντάριο, την πιο πυκνοκατοικημένη του Καναδά, θεωρούν πως οι πλατφόρμες άλλαξαν τον τρόπο με τον οποία τα παιδιά «σκέφτονται, συμπεριφέρονται και μαθαίνουν».

Tα σχολεία αξιώνουν αποζημιώσεις άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά

Και στο τέλος, καλούνται οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία να διαχειριστούν τις συνέπειες.

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα στον Καναδά. Στην άλλη πλευρά των συνόρων, αμερικανικά σχολεία προσέφυγαν ενώπιον της δικαιοσύνης το 2023.

Με τη νέα αγωγή τα σχολεία αξιώνουν αποζημιώσεις άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (2.7 δισ. ευρώ) για διατάραξη της μάθησης των παιδιών και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αγωγές κατά Meta, Snap, TikTok

Η αγωγή κατατέθηκε σε βάρος της Meta – ιδιοκτήτριας των Facebook και Instagram – όπως επίσης σε βάρος της Snap που κατέχει το Snapchat, του κινεζικού TikTok και της μητρικής εταιρείας του ByteDance.

«Οι επιχειρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για την αμέλεια που επέδειξαν και τη ζημιά που προκάλεσαν στην κοινότητά μας στο σύνολό της» τονίζει ο Ντάνκαν Έμπουρι, που εκπροσωπεί το σχολείο Οτάβα-Κάρλετον στη δικαστική μάχη, σε ένα δελτίο τύπου.

«Οι επιπτώσεις της κατ’ εξακολούθηση χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των μαθητών ασκούν σημαντική πίεση στους περιορισμένους πόρους», εκτιμούν τα σχολεία, τα οποία επισημαίνουν την ανάγκη να αποδεσμευτούν επιπλέον μέσα για προγράμματα και προσωπικό που εξειδικεύονται στην ψυχική υγεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕRELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments