Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΙσόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ισόβια για την ανθρωποκτονία της ΤζωρτζίναςΤο δικαστήριο σε πρώτο βαθμό καταδίκασε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ισόβια κάθειρξη πρότεινε η Εισαγγελέας.

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου και την επιβολή των ισοβίων δεσμών, αναφορικά με την ανθρωποκτονία της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστήριο επί της ενοχής της σε συνδυασμό με την απόφαση να μην αιτηθεί η καταδικασθείσα τη χορήγηση ελαφρυντικών – που μπορούσαν να «σπάσουν» τα ισόβια – οδήγησε τακτικούς δικαστές και ενόρκους στην επιβολή της ανώτατης των ποινών και μάλιστα ομόφωνα. «Το δικαστήριο επιβάλει ομόφωνα στην κατηγορούμενη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η ποινή δεν έχει αναστολή της έφεσης ή αναστέλλουσα δύναμη» ανέφερε η πρόεδρος χαρακτηριατικά.

Ύστερα από 14 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου διέπραξε τόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όσο και αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Το δικαστήριο έκρινε ενοχή ομόφωνα την κατηγορούμενη για την κατ’εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/21 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/22 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η αναλυτική και εκτενή θέση θα προκύψει με την καθαρογραφή της απόφασης» πρόσθεσε η πρόεδρος της έδρας.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι η υπεράσπιση δεν θα υποβάλει αίτημα ελαφρυντικών, εμμένοντας στην αθώωση της Ρούλας Πισπιριγκου.

Κατά την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ποινών, προτάθηκε στο δικαστήριο η επιβολή ισόβιας κάθειρξης για την Ρούλα Πισπιριγκου. Όπως ανέφερε, «για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση την πάγια νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Επιπλέον, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ελεγχθεί η διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς κατάθεσης από το Μάνο Δασκαλάκη και από μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία υποστήριξε ότι «δεν προκύπτουν με σαφήνεια τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της ψευδούς κατάθεσης».

Σύμφωνα με την κατηγορία, η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της αρχικά τον Απρίλιο το 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα, με αποτέλεσμα η Τζωρτζίνα να υποστεί ανακοπή και να επανέλθει με τετραπληγία, και στη συνέχεια τον Ιανουάριο του 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου η δόση ήταν θανατηφόρα.

Την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυρίδωνος, η οποία σε μια μαραθώνια αγόρευση είχε καταλήξει ότι «το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρι της μητέρα της».

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για “Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη” και στη συνέχεια πρόσθεσε: “Θα καταθέσουμε έφεση. Σεβαστή η απόφαση, αλλά και σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορούμενης”.

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments