Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜουσικά ΝέαΗ θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa: Η Αλίκη Καγιαλόγλου στο Studio New...

Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa: Η Αλίκη Καγιαλόγλου στο Studio New Star Art Cinema


Με την παράσταση «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου» εγκαινιάζεται μια σειρά από εμφανίσεις της σπουδαίας ερμηνεύτριας και πολύπλευρης καλλιτέχνιδος Αλίκης Καγιαλόγλου στη Θεατρική Σκηνή Δήμου Αβδελιώδη (STUDIO new art cinema).

Πρόκειται για μία παράσταση λόγου και μουσικής που βασίζεται στην μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του Fernardo Pessoa, σε μετάφραση της Μαρίας Παπαδήμα, πάνω στον μύθο της ελεύθερης περιπέτειας του ανθρώπινου πνεύματος (υπογεγραμμένη από το alter ego του Alvaro de Campos) και σε παλιά αγαπημένα fados της Λισαβώνας.

Μια παράσταση στην οποία η ποιητική σύνθεση του μεγάλου Πορτογάλου ποιητή συναντά υπέροχα παλιά fados, τραγούδια που νοσταλγούν αυτά που ίσως δεν θα ζήσουμε. Fado σημαίνει μοίρα… Μέσα από την ευρηματική καλλιτεχνική προσέγγιση της Αλίκης Καγιαλόγλου, ένα ποιητικό κείμενο μετουσιώνεται σε ένα μεγάλο τραγούδι. Ένα τραγούδι απέραντο όπως η θάλασσα, που γεννά σκέψεις, ξυπνά τις αισθήσεις και επαναφέρει στη μνήμη την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς όταν ακούει παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης, ο οποίος οδηγεί τον λόγο σε πρώτο πλάνο. Στο πιάνο συνοδεύει ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης.

Συντελεστές:

  • Ιδέα, δραματουργική επεξεργασία κειμένου, επιλογή και διασκευή τραγουδιών, ερμηνεία: Αλίκη Καγιαλὀγλου
  • Διδασκαλία εκφοράς λόγου, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
  • Μετάφραση ποιήματος: Μαρία Παπαδήμα
  • Μετάφραση τραγουδιών: Μαρία Piedad
  • Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης
  • Παραγωγή: «Συν Αθηνἀ και χείρα κίνει» – A.K.





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments