Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΑλέξανδρος Βάρθης: Η γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά του γοητευτικού απατεώνα...

Αλέξανδρος Βάρθης: Η γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά του γοητευτικού απατεώνα Τάσου Μέρμηγκα από τις Ψυχοκόρες


Ο Αλέξανδρος Βάρθης είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός με επιβλητικό παρουσιαστικό. Τον γνωρίσαμε από την κωμική σειρά της ΕΡΤ «Λούφα και παραλλαγή», ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ακόμη επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε θεατρικά έργα στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο Faust και όχι μόνο.

Φέτος υποδύεται τον Τάσο Μέρμηγκα στη σειρά του ΑΝΤ1 «Ψυχοκόρες» ενώ αγαπά πολύ το θέατρο.

Ο ρόλος του στη σειρά

Ο Αλέξανδρος Βάρθης υποδύεται τον Τάσο Μέρμηγκα που είναι φίλος της οικογένειας Κοτρώτση και εραστής της Νέλλας. Ένας γοητευτικός απατεώνας και λάτρης του γυναικείου φύλου – κυρίως όσων γυναικών έχουν γεμάτο πορτοφόλι. Κυνηγάει πάντα το εύκολο χρήμα και γι’ αυτό εμπλέκεται σε πολλές παράνομες δραστηριότητες, όπως λαθρεμπόριο και τζόγο. Κάθε φορά που ξεμένει από λεφτά, τρέχει πίσω από το επόμενο θύμα του που θα του εξασφαλίσει μια άνετη ζωή. Ως πότε, όμως, θα καταφέρνει να εξαπατά και να ξεφεύγει; Ο Τάσος γνωρίζει τις αδερφές Πολύζου σε μία από τις επισκέψεις του στην οικία Κοτρώτση και αμέσως του κεντρίζει το ενδιαφέρον η Δεσποινιώ. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της νεαρής ψυχοκόρης, αφού μαζί του θα βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και θα βαδίσει σε μονοπάτια που ποτέ της δεν είχε φανταστεί….

Σε συνέντευξή του στο Esquire ο Αλέξανδρος Βάρθης ρωτήθηκε για το τι είναι αυτό που απολαμβάνει στον ρόλο του στις Ψυχοκόρες.

«Όταν υποδύεσαι χαρακτήρες οι οποίοι έχουνε πάθη, αυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Τα πάθη του Τάσου είναι αμέτρητα, ο ίδιος είναι μία πρόκληση. Και αυτό είναι που τον κάνει -για μένα-, πιο ενδιαφέρον από άλλους χαρακτήρες και ήταν και αυτό που με έκανε να πω κατευθείαν το “ναι” στην πρόταση. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ακριβώς επειδή είναι πιο σπάνιες αυτές οι περιπτώσεις ανθρώπων, είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό να προσπαθήσει να προσεγγίσει έναν τέτοιον χαρακτήρα και να τον κάνει άνθρωπο, να μην τον κάνει τύπο.»

Ο γάμος του με τη Μαρία Βεκιάρη

Την αγαπημένη του Μαρία Βεκιάρη παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Βάρθης. Ο γαμπρός ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μία λιτή τελετή. Με σκούρο κοστούμι και λευκά sneakers, ο ίδιος έκανε το δικό του fashion statement. Η νύφη είχε επιλέξει ένα μίνιμαλ λευκό σατέν lingerie φόρεμα και ψηλοτάκουνα μεταλλιζέ πέδιλα.

Ο Αλέξανδρος μιλά με τρυφερότητα για τη γυναίκα της ζωής του.

«Με τη Μαρία είμαστε δέκα χρόνια μαζί, παντρευτήκαμε πριν από έναν χρόνο και κάτι. Δεν είναι του χώρου, είναι ιδιωτική υπάλληλος, ένας φυσιολογικός άνθρωπος (γελάει)! Γνωριζόμασταν αρκετό καιρό πριν γίνει κάτι μεταξύ μας ήμασταν πρώτα φίλοι και μετά ήρθε η σχέση. Είμαστε μαζί δέκα χρόνια πια και έχουμε ένα παιδί. Η γυναίκα μου με γειώνει. Μου λέει “η δουλειά σου είναι σημαντική και το καταλαβαίνω, αλλά εδώ ζούμε τώρα”. Επιθυμία μου είναι να κρατώ την προσωπική μου ζωή μακριά από τους προβολείς» είχε δηλώσει ο ηθοποιός στην Real Life το 2022.

Ο ερχομός του γιου τους

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2022 έγινε πατέρας για πρώτη φορά, δύο χρόνια μετά τον γάμο του.

«Αναπόφευκτα, ένα παιδί σού αλλάζει όλα τα συναισθήματα, αλλά και το πρόγραμμα. Είμαι ο απόλυτος χαζομπαμπάς κάνω όλα αυτά που κορόιδευα! Είμαι με ένα κινητό στο χέρι και δείχνω φωτογραφίες του. Ασχολούμαι με τα πάντα, με τις αλλαγές της. πάνας με το μπάνιο του, με τη βόλτα του για να κοιμηθεί», είχε πει ο Αλέξανδρος Βάρθης σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Τον λέμε ήδη Φίλιππο, ένα όνομα που διαλέξαμε μαζί με τη σύζυγό μου. Δεν είναι όνομα από την πλευρά κάποιου γονέα, γιατί ήδη υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια που έχουν πάρει τα ονόματα των γονιών. Δεν θα κάνουμε βάφτιση. Ο γάμος μας ήταν πολιτικός. Έχουμε κάνει ήδη ονοματοδοσία, θέλω αυτό το παιδί να έχει το δικαίωμα της επιλογής. Δεν θέλω να βάλω σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας ένα μωρό, σε μια κολυμπήθρα με ξένους ανθρώπους να κοιτούν. Δεν μου αρέσει. Θέλω να μπορεί μόνος του να το αποφασίσει».

«Για μένα η προτεραιότητα μου είναι το παιδί. Είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώνεις έναν άλλον άνθρωπο. Και επειδή δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, όταν μιλάω για ευθύνες, το εννοώ. Θα ήθελα το παιδί μου να είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος. Για τον εαυτό του, πρώτα απ’ όλα, αλλά και για τους γύρω του.» έχει πει σε άλλη του συνέντευξη.

Η εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από σκηνοθέτη

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Βάρθης πριν δύο χρόνια σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» είχε αποκαλύψει την προσωπική του εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από σκηνοθέτη.

Ο Αλέξανδρος Βάρθης είχε αναφέρει: «Σε ένα συγκεκριμένο καφέ που πήγαινα είτε για να διαβάσω είτε για να πάρω έναν καφέ, με είδε αυτός ο άνθρωπος. Μου συστήθηκε σαν σκηνοθέτης κινηματογράφου. Μου είπε ότι ήθελε να κάνει μια ταινία και ότι θέλει να συζητήσουμε. Δεν έκανε κάποια κίνηση να με αγγίξει ή κάτι που δεν πρέπει. Ήταν ανόητες οι ερωτήσεις που υποτίθεται ότι ήταν επαγγελματικές αλλά ήταν καθαρά προσωπικές και είχαν να κάνουν με τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις, τις εμπειρίες μου».

«Υποτίθεται ότι ο ρόλος που έψαχνε ήταν ένας πολύ σκοτεινός χαρακτήρας και έπρεπε και εγώ να είμαι σκοτεινός χαρακτήρας στην πραγματικότητα, Αυτό είναι το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί να πει κάποιος σε έναν ηθοποιό. Από ένα σημείο και μετά το πήρα στην πλάκα και συνέχισα για να δω που θα το πάει. Ε, έφτασε σε ένα σημείο μετά που δεν πήγαινε άλλο και του είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι. Αυτός ο άνθρωπος συνέχισε να κάνει ακροάσεις για την ίδια ταινία και τον ίδιο ρόλο σχεδόν μια δεκαετία μετά. Ένα τεράστιο διάστημα. Μάλλον δεν έβρισκε το πρόσωπο που ήθελε» συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Βάρθης.

 Πώς προέκυψε η υποκριτική στη ζωή του;

«Ήθελα να γίνω ηθοποιός από μικρός. Ξεκίνησε ως ενδιαφέρον στην αρχή και μετά έγινε συνειδητή επιλογή. Δεν το είχα αποκαλύψει σε κανέναν πέρα από κανά δυο φίλους, συμμαθητές με τους οποίους έκανα παρέα. Στους δικούς μου, νομίζω πως το είπα πρώτη φορά στα 18 μου. Και τότε κάναμε μία συμφωνία, που δεν τήρησα από τη μεριά μου στο 100%. Το να τελειώσω δηλαδή και μία άλλη σχολή γιατί “αυτοί οι ηθοποιοί είναι άνεργοι και δεν έχουν δουλειά…”. Ευτυχώς όμως, εγώ είμαι από τους τυχερούς που δεν έχουν μείνει ποτέ άνεργοι.» έχει πει ο ίδιος.

Στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει πολύ το gaming. Όποτε μπορεί παίζει PlayStation, έχει αποκαλύψει ο ηθοποιός.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments