Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTo φίλτρο PS2 μας μετατρέπει σε χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών από τη δεκαετία του...

To φίλτρο PS2 μας μετατρέπει σε χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών από τη δεκαετία του 2000


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι άνθρωποι προσποιούνταν ότι ήταν NPC. Οι χρήστες δημοσίευαν TikToks που παραμόρφωναν το σώμα τους με αλλόκοτους τρόπους σαν να μιμούνταν έναν χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιού, μια τάση που αργότερα μεγιστοποιήθηκε σε δημοτικότητα με NPC influencers όπως η Pinkydoll.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η Μάργκοτ Ρόμπι θα αναλάβει την παραγωγή μιας κινηματογραφικής προσαρμογής του The Sims – ένα άλλο παράδειγμα της κουλτούρας των παιχνιδιών των 00s – σε συνέχεια της εντυπωσιακής εισπρακτικής επιτυχίας που σημείωσε η Barbie

Τώρα, η τελευταία τάση είναι το φίλτρο PS2 , ένα viral φίλτρο που επιτρέπει στους χρήστες να μεταμορφωθούν σε χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιού PS2 χρησιμοποιώντας εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη [ενδεικτικά: Replica], σε περίπτωση που έχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να μοιάσετε με έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα στο Tony Hawk’s Underground του 2003.

@mahochannel_official #ps2filter ♬ MP3PSYCHOSIS – Jxxl3s

Old-school-Y2K

Η τάση ξεκίνησε σε ένα κανάλι Midjourney στο Reddit τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά έγινε δημοφιλής στις αρχές του μήνα στο TikTok και το Instagram, με τον χρήστη @hurtabdu1 να μοιράζεται ένα viral βίντεο του εαυτού του που συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο αναπαραγωγές μέσα σε 48 ώρες. Το φίλτρο έχει κάνει, όπως είναι αναμενόμενο, το γύρο του διαδικτύου.

Για όποιον έχει συνδεθεί στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, η καταιγίδα από φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης που καταλαμβάνουν τα feed [ροή] μας δεν αποτελεί έκπληξη.

Είτε μετατρέπεστε σε μια φιγούρα anime, είτε κάνετε το πρόσωπό σας να μοιάζει με το Bold Glamour, η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω εύκολα προσβάσιμων εφαρμογών και φίλτρων είναι αναπόφευκτη, προσθέτοντας ένα περαιτέρω βαθμό στη συνεχιζόμενη εμπορευματοποίησή μας.

Είτε είμαστε πρωταγωνιστές, είτε δευτερεύοντες χαρακτήρες, είτε NPCs, η γλώσσα των βιντεοπαιχνιδιών έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα μας, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τον αυξανόμενο ρόλο του ψηφιακού στοιχείου σε κάθε πτυχή της ζωή μας

Υπάρχει ομολογουμένως, κάτι πολύ νοσταλγικό στο να μεταμορφώνεσαι σε έναν χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιού, τόσο old-school-Y2K που σε μεταφέρει σε μια περασμένη εποχή πριν το Roblox και τα καλώδια οπτικών ινών, όταν το gaming σήμαινε να κουβαλάς το χειριστήριο του PS2 στο σπίτι ενός φίλου για να παίξεις το τελευταίο GTA 3.

@luvv_ouchie Replying to @TS here’s your tutorial 🙂 #ps2 #ps2filter #retrogaming #fashion #fitpics #foryou #outfit #fyp ♬ aquatic ambience (slowed + reverb) – Scizzie & sped up sounds & Slowed + Reverb Sounds & Aesthetic Instrumentals

Είστε έτοιμοι να μεταμορφωθείτε σε ρετρό χαρακτήρες παιχνιδιών;

Είτε είμαστε πρωταγωνιστές, είτε δευτερεύοντες χαρακτήρες, είτε NPCs, η γλώσσα των βιντεοπαιχνιδιών έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα μας, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τον αυξανόμενο ρόλο του ψηφιακού στοιχείου σε κάθε πτυχή της ζωή μας.

Από το Vision Pro της Apple μέχρι και το Neuralink του Έλον Μασκ, τα όρια μεταξύ εικονικού και πραγματικού γίνονται όλο και πιο λεία και όλο και πιο θολά.

Ακόμα και ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με τις αναπαραστάσεις του εαυτού μας στο διαδίκτυο – μέσω avatars, emojis, φίλτρων προσώπου – διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας όχι πλέον απλώς ως άνθρωπο, αλλά μοιάζει περισσότερο με χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών που δοκιμάζουν διαφορετικά δέρματα υπό τη μορφή διαδικτυακών τάσεων ή εξερευνούν εικονικούς κόσμους μέσω των κοινωνικών μέσων και της VR.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η Μάργκοτ Ρόμπι θα αναλάβει την παραγωγή μιας κινηματογραφικής προσαρμογής του The Sims – ένα άλλο παράδειγμα της κουλτούρας των παιχνιδιών των 00s – σε συνέχεια της εντυπωσιακής εισπρακτικής επιτυχίας που σημείωσε η Barbie.

Ίσως όλα αυτά να σημαίνουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νοσταλγικής τρέλας των βιντεοπαιχνιδιών. Το metaverse απέτυχε, αλλά τουλάχιστον η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εδώ για να μας μεταμορφώσει σε ρετρό χαρακτήρες παιχνιδιών.

Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο PS2 μόνοι σας, δείτε το παρακάτω TikTok.

@luvv_ouchie Replying to @TS here’s your tutorial 🙂 #ps2 #ps2filter #retrogaming #fashion #fitpics #foryou #outfit #fyp ♬ aquatic ambience (slowed + reverb) – Scizzie & sped up sounds & Slowed + Reverb Sounds & Aesthetic Instrumentals

*Με πληροφορίες από Dazed | Κεντρική φωτογραφία θέματος: mahochannel_official | TikTok 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments