Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΤο νέο album του Γιάννη Κότσιρα

Το νέο album του Γιάννη Κότσιρα


«Ένα άλμπουμ χειροποίητο, όπως παλιά…»

Δέκα χρόνια μετά τη συνεργασία του με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Οδυσσέα Ιωάννου και τέσσερα μετά τον τελευταίο πολυσυλλεκτικό του δίσκο και μετά από μια σειρά ξεχωριστές συμμετοχές, ο Γιάννης Κότσιρας επανέρχεται με ένα δίσκο δημιουργών, ενός συνθέτη και ενός στιχουργού, με έναν ερμηνευτή, από αυτούς που, όσο περνούν τα χρόνια, μάλλον, σπανίζουν.

O δίσκος φέρει τον τίτλο «Παράθυρο στο άπειρο» και περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε μουσική του ξεχωριστού μουσικού και ταλαντούχου συνθέτη της νεότερης γενιάς Μανόλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε ανέκδοτους στίχους από το ανεξάντλητο «συρτάρι» του Άλκη Αλκαίου.

Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, σταθερός συνεργάτης του Γιάννη Κότσιρα τα τελευταία χρόνια, ενώ ο πίνακας «Παράθυρο στο άπειρο», που κοσμεί το εξώφυλλο του cd, είναι της ζωγράφου Εμμανουέλας Δασκαλάκη.

02.Giannis_Kotsiras_Parathyro_sto_apeiro.jpg

Τα τραγούδια του cd

1) Ένα άλλο παραμύθι
2) Ένα φεγγάρι δρόμος
3) Η άλλη όχθη
4) Οι τρελοί αυτού του κόσμου*
5) Τα ρόδα της άμμου
6) Βάρδια*
7) Παράθυρο στο άπειρο
8) Τα ελάφια στο ποτάμι
9) Μη φοβάσαι τις σκιές
10) Εύθυμη νότα

*Ο Γιάννης Κότσιρας αφιερώνει τα τραγούδια «Οι τρελοί αυτού του κόσμου» και «Βάρδια» στη μαμά και στον μπαμπά αντίστοιχα…

Έπαιξαν οι μουσικοί: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κλασική και ακουστική κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνητικά), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Κώστας Καρίτζης (βιολί), Μαρίνα Κολοβού (βιολοντσέλο), Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος (τρομπόνι), Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (πιάνο, πλήκτρα, programming, sound designing), Αντώνης Μανιάς (βιόλα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι, τζουράς, μαντολίνο, λαούτο, μπαγλαμάς), Γιώργος Μπουλντής (μπάσο), Δημήτρης Στασινός (ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα).

Την ηχοληψία και το mastering επιμελήθηκε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος (City Studios), το artwork ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Καπλανίδη, η επιμέλεια παραγωγής του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου και η παραγωγή του Γιάννη Κότσιρα και της Μinos – Emi από την οποία κυκλοφορεί ο δίσκος.

03.Manolis-Kotsiras-zografos.jpg
Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Γιάννης Κότσιρας, Εμμανουέλα Δασκαλάκη

Ο λόγος στον ερμηνευτή:

Ένα άλμπουμ χειροποίητο, φτιαγμένο όπως παλιά, γεμάτο αφιερώσεις.

Στην Αλίκη, που τελικά αυτό που κρατάει στο χέρι είναι, αγάπη, υπέροχες μνήμες και τα καταπληκτικά της χειροποίητα κουλουράκια.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στη φίλη και ζωγράφο Εμμανουέλα Δασκαλάκη, που με τον υπέροχο πίνακά της, μετέφρασε τα κείμενα του Αλκαίου σε εικόνες.
Στον Θάνο μου, στον Λαυρέντη μου, στον Μήτσο μου, που φύγανε και που σίγουρα θα ένιωθαν υπερήφανοι γι’ αυτή την δουλειά.
Και φυσικά στην οικογένειά μου.
Την Κατερίνα μου, τον Νικόλα και τον Κωνσταντίνο, που στην προσπάθειά μου να δημιουργήσω κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, τους στερήθηκα και με στερήθηκαν πάρα πολύ.
Μαμά και μπαμπά χαμογελάτε. Το ξέρω…
Μανόλη και Ηλία σας ευχαριστώ.

Γιάννης

Βρείτε ολόκληρο το album σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

Στη λίστα μπορείτε να ακούσετε και να δείτε τα πέντε videoclips των τραγουδιών.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments