Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣπίτιΤο λευκό ξύδι δεν πρέπει «ποτέ να χρησιμοποιείται» σε τέσσερις χώρους του...

Το λευκό ξύδι δεν πρέπει «ποτέ να χρησιμοποιείται» σε τέσσερις χώρους του σπιτιού


Το λευκό ξύδι είναι το νούμερο ένα προϊόν όσον αφορά τον καθαρισμό των αμυχών -αλλά υπάρχουν τέσσερα μέρη στο σπίτι σου που δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιείς.

Το λευκό ξύδι έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Είναι μια φυσική λύση καθαρισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – και είναι πολύ φθηνότερο από τα ανταγωνιστικά επώνυμα προϊόντα καθαρισμού.

Ακριβώς επειδή το λευκό ξύδι κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, η ειδικός καθαρισμού Sarah Dempsey στο Myjobquote.co.uk μοιράστηκε τα τέσσερα αντικείμενα στα οποία δεν πρέπει «ποτέ» να το χρησιμοποιούμε.

Πώς να πλένεις σωστά και αποτελεσματικά τα παπούτσια σου στο πλυντήριο

Πρώτοι στη λίστα της βρίσκονται οι καθρέφτες. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι λάτρεις «ορκίζονται» στο λευκό ξύδι για τις ιδιότητες καθαρισμού στο γυαλί, η Dempsey αποκάλυψε γιατί πρέπει να το αποφεύγουμε στους καθρέφτες μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το ξύδι μπορεί να διεισδύσει μέχρι το πίσω μέρος του καθρέφτη, την περιοχή που τον κάνει να λάμπει. Το σωστό είναι απλώς να βάλουμε σε ένα πανί από μικροΐνες λίγο σπρέι με νερό.

Δεύτερο στη λίστα είναι το πλυντήριο ρούχων. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων χρησιμοποιούν λευκό ξύδι στις συσκευές τους, για να καθαρίσουν το ίδιο το μηχάνημα, να απαλλαγούν από τη συσσώρευση βρωμιάς ή να εξουδετερώσουν τυχόν παρατεταμένες μυρωδιές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ειδικό, μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Μάλιστα, λόγω των ελαστικών και των εύκαμπτων σωλήνων, το λευκό ξύδι δεν πρέπει να «χρησιμοποιηθεί ποτέ» σε πλυντήριο ρούχων.

Ομοίως, θα πρέπει να αποφύγουμε να χρησιμοποιούμε λευκό ξύδι στο πλυντήριο πιάτων μας. Όπως συμβαίνει και με το πλυντήριο ρούχων, μπορεί να αποδυναμώσει τα ελαστικά εξαρτήματα ενώ στην πραγματικότητα «δεν κάνει καθόλου μεγάλη διαφορά», σύμφωνα με τη Dempsey.

«Αντ’ αυτού, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε καθαριστικά πλυντηρίου πιάτων, καθώς αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να κάνουν τη δουλειά του να καθαρίζετε καλά το πλυντήριο πιάτων σας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Sarah συμβουλεύει τα άτομα με πέτρινους ή μαρμάρινους πάγκους να αποφεύγουν τον καθαρισμό με λευκό ξύδι καθώς «θαμπώνει και χαράζει» τη φυσική πέτρα, κάτι που μπορεί να χάσει τη λάμψη της και τελικά να προκαλέσει ζημιά στην επιφάνεια. Αντίθετα, η ειδικός συνιστά να καθαρίζουμε τους πάγκους με κάποιο ήπιο υγρό απορρυπαντικού.

Στύβεις το λεμόνι εντελώς λάθος και αυτό είναι το κόλπο του TikTok που θα σου αλλάξει τη ζωή

Οι συμβουλές έρχονται λίγο αφότου ένας γκουρού καθαρισμού είπε στον κόσμο ότι ήρθε η ώρα να αφήσουν το ξύδι και να δοκιμάσουν κάτι που θεωρούν πιο αποτελεσματικό -και λιγότερο …μυρωδάτο. Ειδικότερα, ο TikToker @byjaded ενθάρρυνε τους ανθρώπους να «σταματήσουν να χρησιμοποιούν ξύδι για να αφαιρέσουν τα άλατα από τον βραστήρα», καθώς υπάρχει καλύτερος τρόπος. Όπως είπε: «Δοκιμάστε κιτρικό οξύ».

Ο γκουρού συνέστησε να χρησιμοποιήσουμε μια κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ, να γεμίσουμε το βραστήρα μέχρι τη μέση, να βράσουμε το μείγμα. Στο τέλος του βίντεο, έδειξε τα αποτελέσματα, τα οποία πρέπει να φανούν «σε μια ώρα», στο οποίο ο βραστήρας έδειχνε πιο λαμπερός από ποτέ.

Όπως είπε, επειδή δεν χρησιμοποίησε ξύδι, δεν χρειαζόταν να ξεπλένει το βραστήρα ξανά και ξανά επειδή δεν μύριζε έντονα, έτσι είπε ότι «μπόρεσε να εξοικονομήσει νερό και κατανάλωση ενέργειας» ως αποτέλεσμα της χρήσης κιτρικού οξέος. Ο @byjaded στη συνέχεια επέμεινε ότι ο κόσμος θα πρέπει οπωσδήποτε «να το δοκιμάσει».

pexels-rdne-stock-project-5591655.jpg





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments