Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBlackcat: Επικηρύχθηκαν για 10 εκατ. δολάρια οι χάκερ που έφεραν χάος σε...

Blackcat: Επικηρύχθηκαν για 10 εκατ. δολάρια οι χάκερ που έφεραν χάος σε ασφαλιστικό ταμείο των ΗΠΑ


Αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ότι προσφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξάρθρωση της σπείρας κυβερνοεγκλήματος Blackcat, η οποία χτύπησε με επίθεση ransomware ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία των ΗΠΑ.

Η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία Unitedhealth Group ανέφερε στο μεταξύ ότι έχει αρχίσει να διεκπεραιώνει τις πληρωμές που εκκρεμούν λόγω της κυβερνοεπίθεσης του Φεβρουαρίου, συνολικού ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Χιλιάδες γιατροί έμειναν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους και πολλοί ασθενείς αναγκάστηκαν να πληρώσουν για φάρμακα και θεραπείες από την τσέπη τους. Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή ώστε ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν την έκτακτη διάθεση κονδυλίων για τους γιατρούς που επλήγησαν.

Η UnitedHealth δεν έχει επανέλθει ακόμα σε κανονική λειτουργία (Reuters(

Η ομάδα Blackcat, γνωστή και ως ALPHV «παραβίασε υπολογιστικά δίκτυα κρίσιμων υποδομών στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο» ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωση για την επικήρυξη των δραστών.

Στις επιθέσεις ransomware, οι χάκερ κρυπτογραφούν τα δεδομένα του θύματος και ζητούν λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν.

Όπως υποστήριξαν οι Blackcat με ανακοίνωσή τους στο Διαδίκτυο, η Unitedhealth Group πλήρωσε λύτρα 22 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τον ισχυρισμό.

Ακόμα κι αν οι χάκερ έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα, η Unitedhealth Group εκτιμάται ότι θα χρειαστεί αρκετούς ακόμα μήνες για να επανέλθει σε κανονική λειτουργία.RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments