Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleKate Middleton: Τα σημάδια στο βίντεο που έκαναν τους χρήστες του διαδικτύου...

Kate Middleton: Τα σημάδια στο βίντεο που έκαναν τους χρήστες του διαδικτύου να πιστεύουν ότι είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης


Λίγες ώρες μετά το βίντεο στο οποίο η Kate Middleton ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο άνοιξε ένας νέος  κύκλος συνωμοσιολογίας.

Συγκεκριμένα, το #Kate Middleton AI έχει ήδη χιλιάδες tweets, αφού πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το βίντεο ήταν αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για να στηρίξουν τη άποψη ότι η ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα deepfake AI χρήστες του διαδικτύου παραθέτουν τέσσερα βασικά επιχειρήματα.

 

Σύμφωνα με το πρώτο επιχείρημα, το βίντεο δεν είναι αληθινό διότι δεν υπάρχει συγχρονισμός ανάμεσα στη φωνή και τα χείλη της Kate Middleton.

Το δεύτερο επιχείρημα επικεντρώνεται στο δαχτυλίδι αρραβώνων της Kate Middleton, το οποίο χρήστες του διαδικτύου ισχυρίζονται ότι «εμφανίζεται» και «εξαφανίζεται» απροσδόκητα όσο η 42χρονη κινεί τα χέρια της.

 

Το τρίτο επιχείρημα αφορά το backround και το γεγονός ότι φαίνεται να μην κινούνται τα φύλλα που βρίσκονται πίσω από την Kate καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο.

Το τελευταίο επιχείρημα σχετίζεται με τα μάτια της. Ένας χρήστης του TikTok επιχειρηματολόγησε, λέγοντας ότι ανέλυσε καρέ – καρέ το βίντεο και διαπίστωσε ότι τα μάτια της αλλάζουν χρώμα, δικαιολογώντας το ως αποτέλεσμα λάθους του deepfake AI που χρησιμοποιήθηκε.

 

Τι είναι το deepfake AI;

Το Deepfake AI είναι ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πειστικών εικόνων, ήχου και βίντεο που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο όρος περιγράφει τόσο την τεχνολογία όσο και το ψευδές περιεχόμενο που προκύπτει και είναι ένα αρκτικόλεξο των λέξεων deep learning και fake.

Τα deepfakes συχνά μετασχηματίζουν υπάρχον πηγαίο περιεχόμενο, όπου ένα πρόσωπο ανταλλάσσεται με ένα άλλο. Δημιουργούν επίσης εντελώς πρωτότυπο περιεχόμενο όπου κάποιος παρουσιάζεται να κάνει ή να λέει κάτι που δεν έκανε ή δεν είπε.

 RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments