Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΑυτοκίνητοΕίστε κολλημένος στην κίνηση; - Αυτά είναι τα 6 προβλήματα που προκαλούνται...

Είστε κολλημένος στην κίνηση; – Αυτά είναι τα 6 προβλήματα που προκαλούνται στην υγεία σας


Αποτελεί εφιάλτης για κάθε οδηγό και παράλληλα μέρος της καθημερινότητάς του.

Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους μεγάλων πόλεων είναι πλέον δεδομένο με αποκορύφωμα τις ώρες αιχμής οι οποίες αποτελούν μαρτύριο για οποιονδήποτε βρίσκεται εντός ενός οχήματος.

Στην περίπτωση που πιστεύεται πως το να βρεθείτε κολλημένοι στην κίνηση σάς προκαλεί μόνο νεύρα και σύγχυση, δυστυχώς σας έχουμε άσχημα νέα.

Το μποτιλιάρισμα έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί υψηλότερη αρτηριακή πίεση και φλεγμονή των αρτηριών

Σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Saint Louis υπάρχουν ορισμένες σοβαρές επιπτώσεις και στην υγεία μας.

Στρες

Η καθημερινή οδήγηση σε οδικά δίκτυα με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση μπορεί να σας οδηγήσει σε χρόνιο στρες και κόπωση. Οι εκδηλώσεις του στρες συχνά περιλαμβάνουν προβλήματα τόσο της σωματικής όσο και ψυχικής υγείας.

Αυξημένο βάρος

Η κίνηση μπορεί επίσης να επιβραδύνει τον μεταβολικό ρυθμό ενός ατόμου. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας ως αποτέλεσμα της οδήγησης ή των μετακινήσεων μπορεί να θέσει ένα άτομο σε μεγαλύτερο κίνδυνο για παχυσαρκία.

Αναπνευστικά προβλήματα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επιφέρει επιπτώσεις που ξεκινούν από πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή μέχρι διάφορες αναπνευστικές παθήσεις. Μπορεί επίσης να επιδεινώσει προϋπάρχουσες παθήσεις όπως το άσθμα και η πνευμονία.

Υψηλότερος κίνδυνος για καρδιαγγειακές παθήσεις

Το μποτιλιάρισμα έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί υψηλότερη αρτηριακή πίεση και φλεγμονή των αρτηριών. Η μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση έχει επίσης συνδεθεί με πιο σοβαρές καταστάσεις όπως καρδιακές προσβολές και ακόμη και εγκεφαλικά επεισόδια.

Στέρηση ύπνου

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου. Η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια παραγωγικότητας, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη

Ο χαμηλότερος μεταβολικός ρυθμός λόγω της αδράνειας στην κυκλοφορία μπορεί επίσης να θέσει ένα άτομο σε κίνδυνο για διαβήτη.Περισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments