Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΔέσποινα Στυλιανοπούλου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η σπουδαία...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που πρόσφατα μπήκε στο νοσοκομείο, έφυγε τελικά σήμερα 7/6 από τη ζωή. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση που έκανε η ανιψιά της στα social media.

Η Άννα Στυλιανοπούλου έγραψε στην ανάρτηση που έκανε: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε σήμερα από τη ζωή γαλήνια, η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας. Θα μας λείψεις πολύ».

Λίγα λόγια για την Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν το 2020 στο Εθνικό Θέατρο στην παρουσίαση του θεατρικού ημερολογίου – λευκώματος 2020 «Έλληνες Καλλιτέχνες σε όλη τη Γη».

Φωτογραφίες: NDP Photo AgencyRELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments