Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΟι 3 κινήσεις που χρειάζεται το σώμα σας κάθε εβδομάδα

Οι 3 κινήσεις που χρειάζεται το σώμα σας κάθε εβδομάδα


Η σύγχρονη ζωή είναι συνυφασμένη με καρέκλες γραφείου, καθίσματα αυτοκινήτων, καναπέδες και κρεβάτια. Είναι απαραίτητο και λογικό να χρησιμοποιείτε αυτοκίνητα και μέσα μεταφοράς, υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο διευκολύνει την καθημερινή σας ζωή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το ανθρώπινο σώμα δεν έχει σχεδιαστεί για να καθίσειαπαιτεί κίνηση και δράση.

Η καθιστική ζωή έχει συνδεθεί με έναν μακρύ κατάλογο χρόνιων ασθενειών όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Σηκωθείται λοιπόν από την καρέκλα και βάλτε αυτούς τους 3 τύπους κινήσεων στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας:

1. Περπάτημα και τέντωμα

Το περπάτημα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους φροντίδας του σώματός μας. Το περπάτημα συμβάλλει στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, της ενίσχυσης και ακόμη και του επιπέδου κινητικότητας και ευελιξίας (ειδικά των κάτω άκρων και του κορμού).

Βοηθάει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, της αρθρίτιδας και άλλων προβλημάτων στις αρθρώσεις. Επίσης “καίει” θερμίδες, οπότε όσο περισσότερο περπατάτε, τόσο πιο εύκολο είναι να ελέγχετε το βάρος σας (φυσικά, η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στο βάρος).

Το τέντωμα πριν και μετά την προπόνηση είναι απαραίτητο για την κατάλληλη προετοιμασία του σώματος και την αποκατάσταση και την πρόληψη τραυματισμών, αλλά δεν πρέπει να περιορίζεται στην άσκηση.

Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να επωφεληθείτε από μικρούς γύρους τεντώματος. Η σωματική δραστηριότητα που κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να διευκολυνθεί με την τακτική άσκηση διατάσεων.

Το τέντωμα παρέχει ευελιξία και μειώνει την κόπωση. Έτσι, απλές καθημερινές κινήσεις, όπως αυτές που σχετίζονται με τον καθαρισμό του σπιτιού, εκτελούνται πιο εύκολα.

2. Ασκήσεις για τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης

Η προπόνηση για την ενίσχυση των μυών και την υποστήριξη της κινητικότητας είναι πολύ σημαντική για τη φυσική σας κατάσταση. Αυτό θα ενισχύσει τη συνεργασία των μυών και ταυτόχρονα θα αυξήσει την ευελιξία και τη σταθερότητα.

3. Άσκηση, διασκέδαση και σύνδεση με άλλους

Ο χορός είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος άσκησης με την οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά είναι επίσης μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις.

Ενώ απολαμβάνετε τη μουσική, όλες οι μυϊκές ομάδες εργάζονται εντατικά και ταυτόχρονα βελτιώνεται η καρδιακή λειτουργία, καταναλώνει θερμίδες και, φυσικά, έχει καλό χρόνο, οπότε είναι απαραίτητο να ασκήσετε ολόκληρο το σώμα.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments