Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΜουσικά ΝέαΑπό τη Νάξο στην Ικαριά: Το δικό μας πανηγύρι στο CT Garden...

Από τη Νάξο στην Ικαριά: Το δικό μας πανηγύρι στο CT Garden Festival 2024


Σε κάθε νησί, ακόμη και στο πιο μικρό, γίνονται πανηγύρια. Ντόπιοι και επισκέπτες ζουν στιγμές μοναδικές. Συνυπάρχουν, διασκεδάζουν και βιώνουν τελετουργικά την ενότητα τους.

Το πανηγύρι για τους ντόπιους είναι ένα έθιμο που ταξιδεύει στον χρόνο. «Έτσι το ‘βραμε» λένε και νιώθουν την ανάγκη να το μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές.

Το κλίμα των πανηγυριών του Αιγαίου θα ζωντανέψει σε αυτήν την τετράωρη συναυλία όπου όλοι θα σηκωθούν και θα χορέψουν. Τρία χρυσά αιγαιοπελαγίτικα δοξάρια και τρεις αδαμάντινες φωνές, υπόσχονται μια εμπειρία μοναδική.

Ελάτε να χορέψουμε!

Συμμετέχουν:

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ

Η παραδοσιακή μουσική δεν είναι μόνο τεχνική αλλά και βιώματα. Κι ο Σωτήρης Μαργώνης διαθέτει και τα δύο. Από πολύ μικρή ηλικία, μέσα από την έρευνα και τη μελέτη ψάχνει το μουσικά άρτιο και το αισθητικά ολοκληρωμένο. Ο Ανδριώτης στην καταγωγή δεξιοτέχνης βιολιστής έχει να επιδείξει μια σημαντική πορεία με πολλές δυνατές συνεργασίες.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΕΛΛΗΣ

Ο Θεολόγος Μιχελλής κατάγεται από την Πάτμο. Εγγονός μεγάλου βιολιστή του νησιού, πήρε τα πρώτα μαθήματα παραδοσιακού βιολιού εννέα χρονών. Το παίξιμο του, χαρακτηρίζεται από εσωτερικότητα αλλά και την αμεσότητα και τη θέρμη του ρυθμού: μια λόγια, ακαδημαϊκή φυσιογνωμία, που στιγμή δεν απεμπολεί την ιδιότητα του παραδοσιακού βιολιστή.

ΝΙΚΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ράχες της Ικαρίας. Ξεκίνησε να παίζει βιολί τη δεκαετία του ενενήντα, σε ένα χωριό όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και το βράδυ. Μικρός, στα πανηγύρια του νησιού, καθόταν δίπλα στην ορχήστρα και γοητευόταν από τον ήχο του βιολιού. Ο Νίκος Φάκαρος σήμερα είναι το πρώτο βιολί της Ικαρίας –αν και ο ίδιος δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ

Από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, η Μαρία Αναματερού όποτε ανεβαίνει στη σκηνή, μάς προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων. Με καταγωγή από την Απείρανθο της Νάξου θεωρεί τον εαυτό της τυχερό γιατί μεγάλωσε μέσα στη μουσική.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Η Ασπασία Στρατηγού, με καταγωγή από την Απείρανθο της Νάξου, μεγάλωσε με πρότυπά της τραγουδίστριες όπως η Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη, η Άννα Καραμπεσίνη, η Μαρίκα Νίνου, η Ρόζα Εσκενάζυ, και η Ρίτα Αμπατζή και έγινε αυτό που ονειρεύτηκε. Μια σπουδαία ερμηνεύτρια.

ΒΙΟΛΕΤΑ ΙΚΑΡΗ

Η γεννημένη στην Ικαρία Βιολέτα Ίκαρη είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο καταξιωμένες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Με αφετηρία το ικαριώτικο πανηγύρι είναι μια ξεχωριστή, ακριβώς γιατί δε νοιάζεται να ξεχωρίσει. Αγαπά το τραγούδι και δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτό. Εισπράττει την αγάπη του κόσμου και την ανταποδίδει.

Και οι μουσικοί:

  • Γιώργος Βενέτης: σαντούρι
  • Δημήτρης Εμμανουήλ: κρουστά
  • Γιαννούλης Μαργώνης: κιθάρα
  • Γιάννης Πλαγιανάκος: κοντραμπάσο
  • Δημήτρης Ρέντας: λαούτο

Συντελεστές:

  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός
  • Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Φραγγέλης
  • Φωτισμοί: Στέλιος Μαραγκός

Διαβάστε επίσης:

CT Garden Festival: Οι συναυλίες του Ιουνίου 2024

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments