Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΑυτοκίνητοΑντίστροφη μέτρηση για τη διάδοχο της Bugatti Chiron

Αντίστροφη μέτρηση για τη διάδοχο της Bugatti Chiron


Είναι γνωστό από τις αρχές της χρονιάς ότι η γαλλική φίρμα προετοιμάζει την διάδοχο της Chiron με ταχείς ρυθμούς. Πλέον ωστόσο η Bugatti γνωστοποιεί την ημερομηνία της πρεμιέρας της η οποία τοποθετείται στις 20 Ιουνίου δημοσιοποιώντας παράλληλα ορισμένες πληροφορίες για το νέο V16 υβριδικό σύνολο που θα εφοδιάσει το νέο της hypercar.

Σύμφωνα με τις συστάσεις αυτό θα ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο σχεδιασμό του όπως κάθε Bugatti άλλωστε, όντας σχεδιασμένο από λευκό χαρτί με αισθητικές επιρροές από τις εμβληματικές Γαλλίδες του παρελθόντος όπως η Type 57 SC Atlantic, Type 41 Royale και Type 35 δίνοντας έμφαση στο «κάλλος, πολυτέλεια και τις επιδόσεις που εκπροσωπεί η φίρμα» όπως χαρακτηριστικά όσο και μάλλον εκ του περισσού αναφέρεται.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο, παραδόξως εκτός από την υβριδική του φύση, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι ατμοσφαιρικός σε διάταξη V16 η οποία αντικαθιστά τον θηριώδη τετραπλά υπετροφοδοτούμενο W16 που εφοδίαζε όλες τις Bugatti των πρόσφατων χρόνων. Θα συνδυάζεται με ηλεκτρικά μοτέρ –πιθανότατα τρία στον αριθμό- που θα τοποθετούνται δύο στον μπροστινό άξονα και το τρίτο θα ενσωματώνεται στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα έχει χωρητικότητα 8,3 λίτρων και ισχύ πέριξ της περιοχής των 1.000 ίππων ενώ οι στροφές θα φτάνουν έως και τις 9.500 σ.α.λ. Οι ηλεκτροκινητήρες αναμένεται να συνεισφέρουν στην συνολική ισχύ με περίπου 800 επιπλέον ίππους δημιουργώντας ένα επιβλητικό σύνολο το οποίο αναμένεται να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο δύο δευτερόλεπτων.

Όπως και να έχει θα μάθουμε πολύ σύντομα για το νέο δημιούργημα των Γάλλων το οποίο αναμένεται να περάσει στην παραγωγή από το 2025 με τις πρώτες παραδόσεις να μην αναμένονται πριν το 2026. Ως συνήθως το τιράζ του ακόμα ανώνυμου hypercar θα είναι περιορισμένο με τα σχετικά στοιχεία να κάνουν λόγο αρχικά για 250 μονάδες.Περισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments