Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΑυτοκίνητοToyota GR GT3: Αγωνιστικός παλμός

Toyota GR GT3: Αγωνιστικός παλμός


H ιαπωνική φίρμα εξελίσσει το νέο της αγωνιστικό μοντέλο κατηγορίας GT3 με φόντο την απαιτητική βελγική πίστα Spa Francorchamps και την σφραγίδα εξέλιξης της Gazoo Racing η οποία επιμελείται όλες τις υψηλών επιδόσεων προτάσεις των Ιαπώνων.

H Toyota έχει ήδη δώσει μια πρώτη γεύση από το αγωνιστικό μοντέλο παρουσιάζοντας ένα αντίστοιχο πρωτότυπο στην έκθεση του Τόκυο το 2022 με ανάλογα υπερβατικά χαρακτηριστικά.

Διαθέτοντας ήδη την Supra GT4 για το ιαπωνικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού Super GT, η εξέλιξη ενός αγωνιστικού GT3 αποτελεί μια απολύτως λογική κίνηση.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν γνωστά στοιχεία που αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές του, αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι στελέχη της Toyota έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι εκτός από την αμιγώς αγωνιστική έκδοση θα υπάρξει και «πολιτική» έκδοση για χρήση στο δημόσιο οδικό δίκτυο όπως άλλωστε επιβάλλουν οι κανόνες του πρωταθλήματος GT3.

H παραδοξότητα έγκειται στο γεγονός ότι η πολιτική έκδοση πιθανότατα θα υιοθετήσει τα διακριτικά της Lexus.

Όπως και να έχει, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία ενός V8 κινητήρα στην αθέατη πλευρά του ενώ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, το αγωνιστικό GΤ3 αναμένεται να εξελιχθεί με το βλέμμα στη σεζόν του 2026 και με την προοπτική συμμετοχής σε πρωταθλήματα όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και το πρωτάθλημα IMSA Sporstcar.

Φωτογραφίες: AutomediaΠερισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments