Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑναβλήθηκε ξανά η εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου Starliner της Boeing

Αναβλήθηκε ξανά η εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου Starliner της Boeing


Τέσσερα περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του νέου διαστημικού σκάφους Starliner της Boeing, κάτι συνέβη και οι ειδικοί αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την πρώτη δοκιμαστική επανδρωμένη πτήση του η οποία αναβλήθηκε για την Κυριακή.

Η σημερινή ημέρα που ήταν εξαιρετικά σημαντική για τον κολοσσό της αεροναυπηγικής βιομηχανίας τελικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ασφαλώς έχασε πόντους στον αγώνα δρόμου απέναντι στην SpaceX του Ίλον Μασκ.

«Αυτή είναι μια δοκιμαστική πτήση, ξέρουμε ότι θα μάθουμε κάποια πράγματα»

Το CST-100 Starliner με δύο αστροναύτες στο σκάφος αναμενόταν να απογειωθεί γύρω στις 19:25 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα, προσδεδεμένο σε έναν πύραυλο Atlas V της κοινοπραξίας United Launch Alliance των Boeing-Lockheed Martin. Ωστόσο, η εκτόξευση σταμάτησε σχεδόν τρία λεπτά και 50 δευτερόλεπτα πριν την αντίστροφη μέτρηση.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη προγραμματισμένη εκτόξευση στις 6 Μαΐου αναβλήθηκε και εκείνη, δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη απογείωση.

Σκοπός της δοκιμαστικής πτήσης είναι να δείξει ότι το Starliner μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια αστροναύτες από και προς τον διαστημικό σταθμό. Εάν τελικά ολοκληρωθεί η αποστολή, η NASA μπορεί να εξουσιοδοτήσει την Boeing να πραγματοποιεί ταξίδια στον σταθμό, δίνοντας της μια εναλλακτική στο Crew Dragon της SpaceX.

Περίπου δύο ώρες πριν από την απογείωση του Σαββάτου, εντοπίστηκε ένα πρόβλημα στον Atlas V, ωστόσο αυτό λύθηκε, αναφέρει το CNBC.

«Αυτή είναι μια δοκιμαστική πτήση, ξέρουμε ότι θα μάθουμε κάποια πράγματα», δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχος της Boeing κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

Το διαστημικό σκάφος και το πλήρωμά της δοκιμαστικής πτήσης θα ταξιδεψουν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), δύο χρόνια αφότου το Starliner ολοκλήρωσε το πρώτο μη επανδρωμένο δοκιμαστικό ταξίδι του.

Πηγή: ΟΤ

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments