Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈλον Μασκ: Υποψήφιος σύμβουλος του προέδρου αν επανεκλεγεί ο Τραμπ

Έλον Μασκ: Υποψήφιος σύμβουλος του προέδρου αν επανεκλεγεί ο Τραμπ


Σε περίπτωση που επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να διορίσει ως σύμβουλο πολιτικής τον Έλον Μασκ, γράφει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν τις μεταξύ τους συνομιλίες.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν το πώς ο συντηρητικός Μασκ, επικεφαλής της Tesla και της SpaceX και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, θα μπορούσε να έχει «επίσημη γνώμη και επιρροή» σε θέματα οικονομικής πολιτικής και προστασίας συνόρων, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Ακόμα, ο Μασκ φέρεται να ενημέρωσε τον Τραμπ για την καμπάνια που υλοποιεί προκειμένου να πείσει ισχυρούς αμερικανούς επιχειρηματίες να μην στηρίξουν την επανεκλογή του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Στις συζητήσεις εξετάστηκαν επίσης τεχνικές λύσεις για να προληφθεί η νοθεία στις εκλογές, γράφει η εφημερίδα χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Τραμπ είχε επανειλημμένα υποστηρίζει ψευδώς πως υπήρξε εκτεταμένη εκλογική νοθεία στις εκλογές που έχασε το 2016.

Ο εκπρόσωπος της εκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Μπράιαν Χιουζ είπε πάντως στην WSJ ότι μόνο ο ίδιος ο Τραμπ μπορεί να αποφασίσει «τι ρόλο θα παίξουν συγκεκριμένα άτομα στην προεδρία του».

Έπειτα από συνάντησή του με τον Τραμπ στην Φλόριντα τον Μάρτιο, ο Μασκ είχε δηλώσει πως δεν προσφέρει χρήματα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ή του Μπάιντεν. Σκόπευε όμως να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να μην κερδίσει ο Μπάιντεν, γράφει η WSJ.

Τα τελευταία χρόνια εξάλλου ο Μασκ υποστηρίζει όλο και πιο ανοιχτά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Μεταξύ άλλων έχει υποστηρίξει χωρίς στοιχεία ότι ο Μπάιντεν αφήνει επίτηδες μετανάστες να περάσουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό.

Εκτός από το μεταναστευτικό, έχει επίσης επικρίνει τις πολιτικές Μπάιντεν για τα ηλεκτρικά οχήματα και τους δασμούς.

Πιο πρόσφατα, κατηγορήθηκε για αντισημιτικά σχόλια στο X.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της CivicScience, την οποία δημοσιοποίησε το Reuters, οι συντηρητικές απόψεις του Μασκ έχουν βλάψει την εικόνα του μεταξύ των καταναλωτώνRELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments