Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΜόδαΜια βιογραφία μοναδική όσο ο πρωταγωνιστής της!

Μια βιογραφία μοναδική όσο ο πρωταγωνιστής της!


Ένα ξεχωριστό docuseries για την ζωή του πολυδιάστατου σχεδιαστή Karl Lagerfeld παρουσιάστηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Το docuseries προσφέρει μια ειλικρινή ματιά στην ζωή του σχεδιαστή, ρίχνοντας φως σε όλες τις πλευρές της. Κοντινοί συνεργάτες και φίλοι μοιράζονται αναμνήσεις, που επιτρέπουν στα επεισόδια να εμβαθύνουν στον τρόπο σκέψης και τις φιλοδοξίες του Karl Lagerfeld. Η πολυπλοκότητα ενός μύθου της μόδας ξεδιπλώνεται, η σχέση του με την πολυτέλεια, την αφθονία, την δύναμη και την εξουσία συνθέτουν έναν μοναδικό άνθρωπο που σχεδίασε ο ίδιος την ζωή του. Ο Karl Lagerfeld δίχαζε τόσο με τις δημιουργίες όσο και τις αποφάσεις του, εκκεντρικός, διορατικός και πρωτοπόρος.

 

 

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται σε τέσσερα επεισόδια την ζωή του μεγάλου σχεδιαστή, από τα παιδικά του χρόνια στην Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, τα πρώτα του βήματα στην μόδα δίπλα στον Pierre Balmain το 1950, την ιδιαίτερη φιλία του με τον Yves Saint Laurent μέχρι την συνάντηση του με τον Andy Warhol. Ένα κολάζ ιστοριών που επηρέασαν καθοριστικά  όχι μόνο την ζωή του αλλά και τον χώρο της μόδας παγκοσμίως.

 

 

 

Στην παρουσίαση του πρώτου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ “Lagerfeld: Ambitions” σε έναν από τους πιο ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρεβρέθηκαν άνθρωποι της μόδας, της τέχνης και του σινεμά. Οι Ορσαλία Παρθένη, Λάκης Γαβαλάς, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Mary Vitinaros, Έλενα Χριστοπούλου, Χαρά Παππά και Ελένη Βαϊτσου φόρεσαν κομμάτια από την τρέχουσα και Pre-Fall 2024 συλλογή. Μια exclusive προβολή που συνδύασε το θερινό σινεμά με τον κόσμο της μόδας.

Φωτογραφίες Studio Panoulis

Spiros Stergiou

 Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments