Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓάζα: Η Ουάσιγκτον πιέζει τις μεγάλες πλατφόρμες να κατεβάσουν το «αντισημιτικό περιεχόμενο»

Γάζα: Η Ουάσιγκτον πιέζει τις μεγάλες πλατφόρμες να κατεβάσουν το «αντισημιτικό περιεχόμενο»


Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσε εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών του Διαδικτύου και ζήτησε ενίσχυση των μέτρων για καταπολέμηση του αντισημιτικού περιεχομένου στις πλατφόρμες τους, αναφέρει το Bloomberg.

Στελέχη της Alphabet, της Meta, της Microsoft, του TikTok και του X συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με την ειδική απεσταλμένη των ΗΠΑ Ντέμπορα Λίπσταντ για την παρακολούθηση και καταπολέμηση του αντισημιτισμού, όπως επιβεβαίωσε η ίδια στο Bloomberg.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δοκιμάζει τη σχέση με τις ΗΠΑ, στενότερο σύμμαχο του Ισραήλ, και σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει να θολώνει τα όρια ανάμεσα στον αντισημιτισμό και την καταδίκη της ισραηλινής πολιτικής στο Μεσανατολικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Λίπστναντ ζήτησε να επιλέξει κάθε εταιρεία ένα μέλος της ομάδας καθορισμού πολιτικής που θα αναλάβει επικεφαλής των προσπαθειών και θα φροντίσει για την εκπαίδευση του προσωπικού στην αναγνώριση του αντισημιτισμού.

Η Λίπσταντ ζήτησε ακόμα την εκπαίδευση του προσωπικού στην αναγνώριση έμμεσων αντισημιτικών αναρτήσων και τη διάκριση ανάμεσα στην κριτική κατά της ισραηλινή κυβέρνηση και το μίσος κατά των Εβραίων.

Οι εταιρείες κλήθηκαν επίσης να παρουσιάζουν δημόσιες αναφορές για το αντισημιτικό περιεχόμενο.

Οι πλατφόρμες μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνήσει σε εθελοντικά μέτρα αλλά ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι το κάνουν σύντομα, είπε η ειδική απεσταλμένη.RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments