Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΠόσο ασφαλές είναι να χρησιμοποιείτε app για αντισύλληψη;

Πόσο ασφαλές είναι να χρησιμοποιείτε app για αντισύλληψη;


Στην εποχή μας οι άνθρωποι είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τα κινητά τους τηλέφωνα, αφού μέσα σε αυτά βρίσκονται όχι μόνο οι επαφές τους, αλλά και οι φωτογραφίες τους, τα τραπεζικά τους αρχεία, η δουλειά τους κλπ. Όμως πόσο ασφαλές είναι να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή στο smartphone σας ως μέθοδο αντισύλληψης;

Υπάρχουν πράγματι εφαρμογές οι οποίες είναι σχεδιασμένες να παρακολουθούν την περίοδο μιας γυναίκας, να προβλέπουν τις μέρες που έχει ωορρηξία και να βρίσκουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της από μήνα σε μήνα. Στις περισσότερες από αυτές το μόνο που χρειάζεται είναι η γυναίκα να καταγράφει την ημερομηνία που αδιαθετεί και να μετρά καθημερινά τη θερμοκρασία της, έτσι ώστε η εφαρμογή να μπορέσει να «καταλάβει» τον κύκλο της και να προβλέψει ποιες είναι οι γόνιμες μέρες της.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι γυναικολόγοι, αυτού του είδους οι εφαρμογές μπορεί να λειτουργούν βοηθητικά, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι η αποκλειστική μέθοδος αντισύλληψης για μια γυναίκα που δε θέλει να μείνει έγκυος. Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο, αλλά πολύ περισσότερο για τις γυναίκες που έχουν ασταθή κύκλο.

Επίσης η εφαρμογή δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσει την όποια μέθοδο αντισύλληψης χρησιμοποιείτε, αφού ακόμα κι αν θεωρητικά σας προστατεύει από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν είναι ικανή να σας προστατέψει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Πηγή: mother.gr

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments