Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑChatGPT: Το chatbot αποκτά πρόσβαση στη Wall Street Journal και τους Times

ChatGPT: Το chatbot αποκτά πρόσβαση στη Wall Street Journal και τους Times


H αμερικανική OpenAI, δημιουργός της δημοφιλής μηχανής διαλόγου ChatGPT, αποκτά πρόσβαση στο περιεχόμενο της Wall Street Journal, των Times και άλλων εκδόσεων έπειτα από συμφωνία που υπέγραψε με όμιλο News Corp. του Ρούμπερτ Μέρντοχ.

Η συμφωνία έρχεται λίγο μετά μετά την αντίστοιχη συμφωνία της OpenAI με τον δικτυακό Reddit, τους Financial Times και την Axel Springer, καθώς όλο και περισσότεροι εκδότες δέχονται να χρησιμοποιηθεί το περιεχόμενό τους για την εκπαίδευση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Από την άλλη, η OpenAI και άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται αντιμέτωπες με αγωγές από εκδότες, συγγραφείς και άλλους δημιουργούς που διαμαρτύρονται ότι το έργο τους χρησιμοποιήθηκε στην εκπαίδευση του ChatGPT χωρίς άδεια.

Η OpenAI, η οποία χρηματοδοτείται από τη Microsoft, δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, ωστόσο η Wall Street ανέφερε ότι η News Corp. ίσως κερδίσει πάνω από 250 εκατ. δολάρια σε βάθος πενταετίας.

Η OpenAI δέχτηκε από την πλευρά της να μην καθιστά το περιεχόμενο διαθέσιμο στο ChatGPT αμέσως μετά τη δημοσίευσή του στους δικτυακούς τόπους του ομίλου.

Στη News Corp. ανήκει επίσης η βρετανική The Sun και ο εκδοτικός οίκος HarperCollins.RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments