Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAlexa: Ο ψηφιακός βοηθός της Amazon γίνεται 10 ετών και αποκτά τεχνητή...

Alexa: Ο ψηφιακός βοηθός της Amazon γίνεται 10 ετών και αποκτά τεχνητή νοημοσύνη


Η Amazon σχεδιάζει να αναβαθμίσει τον φωνητικό της βοηθό Alexa με δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και να χρεώνει μια μηνιαία συνδρομή για να αντισταθμίσει το κόστος της τεχνολογίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC.

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου με έδρα το Σιάτλ θα λανσάρει μια νέα έκδοση της Alexa αργότερα φέτος, προκειμένου να ανταγωνιστεί καλύτερα τα νέα chatbot που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη από εταιρείες όπως η Google και η OpenAI.

Η συνδρομή της Amazon για την Alexa δεν θα περιλαμβάνεται στην προσφορά Prime 139 $ ανά έτος και η Amazon δεν έχει ακόμη εκτιμήσει τη νέα τιμή, είπε μια πηγή.

Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της για την Alexa.

Ενώ η Amazon εντυπωσίασε τους καταναλωτές με τις φωνητικές εργασίες της Alexa το 2014, οι δυνατότητές της θα μπορούσαν να φαίνονται παλιομοδίτικες εν μέσω πρόσφατων αλμάτων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Την περασμένη εβδομάδα, η OpenAI ανακοίνωσε το GPT-4o, με δυνατότητα αμφίδρομης συνομιλίας. Για παράδειγμα, μπορεί να μεταφράσει συνομιλίες σε διαφορετικές γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Η Google κυκλοφόρησε μια παρόμοια λειτουργία φωνής με δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για το Gemini.

Το Business Insider ανέφερε για πρώτη φορά τα σχέδια της Amazon να ανανεώσει την Alexa και να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα συνδρομής επί πληρωμή το 2024. Ο πρώην αντιπρόεδρος συσκευών και υπηρεσιών της Amazon, David Limp, είπε στο The Verge τον Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία σκέφτεται να χρεώσει για μια πιο ισχυρή έκδοση της Alexa.

Η ανάπτυξη νέων chatbot τεχνητής νοημοσύνης τους τελευταίους μήνες αύξησε την εσωτερική πίεση σε ένα τμήμα που κάποτε θεωρούνταν αγαπημένο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος , σύμφωνα με τις πηγές.

Πηγή: OT.grRELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments