Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyle3 μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

3 μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση


 

Το να βγαίνουμε από τη ζώνη ασφαλείας μας και να εκθέτουμε τον εαυτό μας μπορεί να μας προκαλεί άγχος, ένταση και αμηχανία. Αυτό συνδέεται τις περισσότερες φορές με την έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης και έχει ως αποτέλεσμα να μένουμε στο ίδιο πεδίο που βρισκόμαστε, να μην παίρνουμε ρίσκα και κατά συνέπεια να μην εξελισσόμαστε.

Αν, λοιπόν, ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους και δεν γνωρίζεις τον τρόπο, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 3 μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

  • Βρες συμμάχους

Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μόνη σου. Είναι σημαντικό να αποκτήσεις σχέσεις με τους συναδέλφους σου και να έχεις τη στήριξή τους. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα κληθείς να κάνεις μια πρόταση ή μια παρουσίαση θα νιώθεις περισσότερη άνεση, γνωρίζοντας ότι έχεις γύρω σου, μεταξύ άλλων, ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και εκτιμάς.

  • Σημείωσε κάθε μικρή νίκη σου

Όπως είσαι αυστηρή με τα λάθη σου, έτσι πρέπει να είσαι γενναιόδωρη με τις νίκες σου. Μπορεί μέσα από τα λάθη μας να μαθαίνουμε και να προχωράμε παρακάτω, όμως σε αυτή τη ζωή είναι εξίσου σημαντικές και οι νίκες, διότι μας δίνουν δύναμη και ενέργεια να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος ό,τι κάνουμε. Σημείωσε στο ημερολόγιό σου όλα όσα κατάφερες και την επόμενη φορά που κάποιος θα σε αμφισβητήσει, μην παραλείψεις να του τα θυμίσεις.

  • Αγκάλιασε την αδεξιότητα

Κανείς δεν είναι τέλειος και έτσι τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν έχει σημασία, αν θα κάνεις κάποιο λάθος ή θα εκφέρεις διαφορετικά ένα όνομα, προκαλώντας γέλιο στους συναδέλφους σου. Σημασία έχει να το αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία και χιούμορ και γιατί όχι και με αυτοσαρκασμό, χωρίς να δείξεις ότι πανικοβλήθηκες ή ότι αγχώθηκες απότομα. Τα απρόοπτα είναι μέσα στο πρόγραμμα, όμως δεν πρέπει να τους δώσεις την ευκαιρία να σε ρίξουν από τη θέση σου. Καμιά λάθος στιγμή δεν σε καθορίζει και αυτό είναι δεδομένο.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments