Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΣπίτιΤο μεγάλο λάθος που κάνεις με τα μπαχαρικά και τί να αλλάξεις...

Το μεγάλο λάθος που κάνεις με τα μπαχαρικά και τί να αλλάξεις για να κάνεις οικονομία


Τα μπαχαρικά μπορούν να διατηρήσουν τη γεύση και το άρωμά τους για περισσότερο από μισή δεκαετία, αν αποθηκεύονται σωστά. Δες λοιπόν πώς θα αποφύγεις την σπατάλη χρημάτων με έξυπνο τρόπο.

Τα γυάλινα βάζα μπορεί να φαίνονται όμορφα και οργανωμένα με τα μπαχαρικά μέσα σε αυτά – αλλά, κακά τα ψέματα, πιθανότατα «σκοτώνουν» τη γεύση του περιεχομένου τους.

Πολλοί από εμάς έχουμε γίνει αρκετά καλοί στο μαγείρεμα εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των ανατιμήσεων στα τρόφιμα. Αν λοιπόν είσαι και εσύ περήφανη σεφ, ίσως αξίζει να αποφύγεις μερικά συνηθισμένα λάθη που καταστρέφουν τη μυρωδιά και τη γεύση των αγαπημένων σου μπαχαρικών.

Ο Matt Webster, ιδρυτής του Seasoned Pioneers, προειδοποίησε ότι τα διαφανή δοχεία είναι ένα μεγάλο «όχι» όταν πρόκειται για την αποθήκευση καρυκευμάτων και προτρέπει να «ξεφορτωθούμε την αισθητική του Instagram». «Πήγατε ποτέ να αδειάσετε κάποια μπαχαρικά από το δοχείο μόνο και μόνο για να τα βρείτε κολλημένους τους κόκκους μεταξύ τους; Αυτό συμβαίνει επειδή τα μπαχαρικά πρέπει πάντα να αποθηκεύονται σε αεροστεγή και αδιαφανή δοχεία, αν θέλετε να διατηρήσετε τα αρώματα και την υφή τους», προσέθεσε ο ειδικός σε θέματα διατροφής.

Ξαναζεσταμένη πίτσα (σαν φρέσκια) με το viral hack του TikTok (και χωρίς φούρνο μικροκυμάτων)

pexels-didsss-1287565.jpg

«Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά αποθηκευμένα σε σακουλάκια σε αντίθεση με γυάλινα ή διαφανή πλαστικά δοχεία. Αυτό συμβαίνει επειδή εξασφαλίζει τη μακροζωία του προϊόντος, προστατεύοντάς το από την οξείδωση και διατηρώντας το στεγνό και φρέσκο».

Ο Webster συνιστά επίσης να κρατάμε τα μπαχαρικά μας μακριά από πηγές θερμότητας, όπως ο φούρνος και το πλυντήριο πιάτων, και να προτιμάμε έναν πιο δροσερό χώρο. «Η απώλεια του αρώματος, της γεύσης και του χρώματος θα συμβεί μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται οξείδωση – κάτι που διευκολύνεται από παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η θερμότητα, και τα έλαια που δίνουν στα μπαχαρικά όλες τις νόστιμες, μοναδικές και ισχυρές γεύσεις τους θα εξατμιστούν γύρω στους 37,°C», λέει και προσθέτει:

«Οι αλλαγές στο χρώμα των μπαχαρικών σας μπορεί επίσης να υποδηλώνουν ότι έχουν χάσει το άρωμα και τη γεύση τους και επομένως πρέπει να αντικατασταθούν» προσέθεσε.

Φτιάχνουμε όλοι λάθος τα σπαγγέτι μπολονέζ σύμφωνα με σεφ – Ο σωστός τρόπος είναι πιο «αυθεντικός»

pexels-bestasya-3233275.jpg

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments