Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήtravelΠώς θα οργανώσετε τις τέλειες οικογενειακές διακοπές: Μια ταξιδιωτική σύμβουλος απαντά

Πώς θα οργανώσετε τις τέλειες οικογενειακές διακοπές: Μια ταξιδιωτική σύμβουλος απαντά


Ο σχεδιασμός αξέχαστων οικογενειακών διακοπών δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει την ενημέρωση των διαβατηρίων σας. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι προορισμοί οικογενειακών διακοπών για να επισκεφθείτε εδώ στην Ελλάδα. Αλλά αν έχετε την επιθυμία να πάτε πιο μακριά, τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορούν επίσης να είναι οικονομικά προσιτά.

«Τα μικρότερα παιδιά χρειάζονται στην ουσία πιο βιωματική περιήγηση σε σχέση με τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες που μπορούν να εκτιμήσουν το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο»

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε πού να πάτε, ξεκινήστε από το να φανταστείτε το τέλειο ταξίδι σας. Είναι η οικογένειά σας πιο περιπετειώδης και αναζητά μια μοναδική εμπειρία; Ή μήπως θα προτιμούσε να χαλαρώσει στην παραλία;

Ό,τι κι αν επιλέξετε, υπάρχουν προσιτές οικογενειακές διακοπές που θα ταιριάζουν στον προϋπολογισμό και το κέφι σας.

Πως να σχεδιάζετε ιδανικές οικογενειακές αποδράσεις

Η Rebecca Alesia, ταξιδιωτική σύμβουλος της SmartFlyer, ανέφερε στο TODAY ότι όταν οι πελάτες έρχονται σε αυτήν, ξεκινάει βάζοντάς τους να κλείσουν τα μάτια τους και να οραματιστούν την τέλεια ημέρα των διακοπών τους.

Συνιστά στις οικογένειες που επιθυμούν να κλείσουν διακοπές να αναρωτηθούν:

-Πώς μοιάζει;
-Τι κάνουν όλοι – είναι η οικογένεια όλη μαζί στον ωκεανό ή στην πισίνα;
-Βρίσκεστε σε μια κουζίνα με έναν σεφ που σας μαθαίνει πώς να φτιάχνετε ζυμαρικά από το μηδέν;
-Ανατριχιάζετε όλοι μαζί καθώς παρακολουθείτε καμηλοπαρδάλεις να περνούν από δίπλα σας;

«Το να φτάσετε στον πυρήνα του τι θέλουν να ζήσουν οι άνθρωποι μαζί ως οικογένεια – και ποιες αναμνήσεις και συναισθήματα θα ήθελαν να πάρουν από τα ταξίδια τους – είναι απαραίτητο για τη διαδικασία σχεδιασμού του σωστού τύπου οικογενειακών διακοπών», λέει η Alesia στο TODAY.com.

«Είτε πετάτε είτε οδηγείτε, είτε πηγαίνετε στη Φλόριντα είτε στην Ευρώπη – όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της φιλοξενίας κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι θα περάσετε υπέροχες διακοπές. Και μέρος αυτού είναι να διαχειρίζεστε τις προσδοκίες σας και να είστε φιλικοί και ευγενικοί με τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή»

Η Alesia συνέστησε επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά τον προγραμματισμό το εύρος των ηλικιών, καθώς και η διάρκεια του χρόνου που διαθέτει η οικογένεια για το ταξίδι.

«Τα μικρότερα παιδιά χρειάζονται στην ουσία πιο βιωματική περιήγηση σε σχέση με τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες που μπορούν να εκτιμήσουν το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο», είπε.

Eκτός Ελλάδας;

Οι διακοπές στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορεί να θεωρούνταν παλαιότερα λίγο πιο ακριβές από τις εγχώριες, αλλά κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξήσεις των τιμών σε καταλύματα, μεταφορά, φαγητό, δραστηριότητες.

«Η Ευρώπη είναι κάτι που βρίσκεται στις λίστες πολλών ανθρώπων αυτή τη στιγμή», λέει η Alicia.

Η Πορτογαλία είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές οικογενειακών διακοπών λόγω του φαγητού, του πολιτισμού και των παραλιών της. «Είναι ένας φανταστικός προορισμός διακοπών και για οικογένειες», ανέφερε.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

Πάνω απ’ όλα, η Alesia συμβουλεύει τους παραθεριστές να προετοιμαστούν για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική «κίνηση».

«Η μεγαλύτερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους αυτό το καλοκαίρι είναι να έχετε υπομονή», λέει. «Οι αεροπορικές εταιρείες είναι γεμάτες. Κάνουν ό,τι μπορούν για να διαχειριστούν πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να πάνε σε πολλά μέρη».

Υπενθυμίζει στους ταξιδιώτες ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της φιλοξενίας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των πολύτιμων αναμνήσεων των οικογενειακών σας διακοπών.

«Είτε πετάτε είτε οδηγείτε, είτε πηγαίνετε στη Φλόριντα είτε στην Ευρώπη – όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της φιλοξενίας κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι θα περάσετε υπέροχες διακοπές. Και μέρος αυτού είναι να διαχειρίζεστε τις προσδοκίες σας και να είστε φιλικοί και ευγενικοί με τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή».

*Mε πληροφορίες από TODAY | Κεντρική φωτογραφία θέματος: YouTube | Vacation Trailer #2 – Ed Helms, Christina ApplegateSource link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments