Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΓιατί το σχολείο κουράζει τους γονείς;

Γιατί το σχολείο κουράζει τους γονείς;


Στα μέσα περίπου της σχολικής χρονιά και μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων θα περίμενε κανείς η επιστροφή στη ρουτίνα της σχολικής ζωής να είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Και αν τα περισσότερα πιτσιρίκια έχουν προσαρμοστεί μια χαρά, για τους γονείς φαίνεται ότι δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο.

Ας δούμε τα πέντε πράγματα που τους δυσκολεύουν τους γονείς περισσότερο από τα παιδιά:

  • Το πρωινό ξύπνημα: Ακόμα και για τις οικογένειες που έχουν βρει τους ρυθμούς τους και τα πάντα γίνονται σχεδόν αυτοματοποιημένα, η αλήθεια είναι ότι το πρωινό ξύπνημα και η ετοιμασία για το σχολείο και τη δουλειά δεν μοιάζει καθόλου με σκηνή από τις διαφημίσεις δημητριακών, που βλέπουμε στην τηλεόραση.
  • Το κολατσιό: Καθημερινός πονοκέφαλος για όλες τις μανούλες που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Αν μάλιστα πρόκειται για ολοήμερο σχολείο, τότε στο δεκατιανό προστίθεται και το άγχος για το μεσημεριανό φαγητό.
  • Οι εργασίες: Ακόμα και τα πρωτάκια έχουν τουλάχιστον μία ώρα διάβασμα κάθε μέρα μετά το σχολείο, για την οποία τα περισσότερα δεν έχουν καθόλου μα καθόλου όρεξη.
  • Τα παιδικά πάρτι: Με εικοσιπέντε μαθητές σε κάθε τάξη δεν είναι να απορεί κανείς που όλα σας τα σαββατοκύριακα είναι κλεισμένα με κάποιο πάρτι γενεθλίων.
  • Οι ατέλειωτες διαδρομές: Δεν είναι μόνο που τα πηγαίνετε το πρωί και τα παίρνετε το μεσημέρι από το σχολείο, αλλά κυρίως ότι μετά το σχολείο κάθε απόγευμα ξεκινά ένας μαραθώνιος με εξωσχολικές δραστηριότητες στις οποίες εσείς κάνετε τον ταξιτζή.

Πόσες ημέρες είπαμε ακόμα για το Πάσχα;

Πηγή: mother.gr

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments