Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήshowbizΜελέτη: «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο και ακατάλληλη μάνα, δέχομαι χυδαία, ανεξέλεγκτη...

Μελέτη: «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο και ακατάλληλη μάνα, δέχομαι χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία»


Η υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα social media.

Η Ελεονώρα Μελέτη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και αναφέρθηκε στην συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη και στα σχόλια που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα social media, με αφορμή την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ανήρτησε μια φωτογραφία την οποία συνοδεύει ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζει πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται», καθώς δέχεται εδώ και κάποιες ώρες προσβλητικά μηνύματα στα social media.

Η ανάρτησή της

«Πριν από 15 -16 χρόνια, διαγνώστηκα ως θύμα χρόνιας συναισθηματικής και ψυχολογικής κακοποίησης, μέσω λεκτικής και συναισθηματικής βίας, εξαιτίας του συστηματικού διασυρμού της προσωπικότητας μου. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, επώδυνης θεραπείας, πείσμα και πίστη για να μπορέσω να χτίσω ψυχικη ανθεκτικότητα και να πιστέψω και πάλι στον εαυτό μου.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όχι απο τα μίντια. Η παθογένεια εντοπίζεται στα κοινωνικά δίκτυα. Δέχομαι εδώ κ λίγες μέρες χυδαία, ανεξέλεγκτη κ απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητα μου για την ευρωβουλή. Με λένε πορνη, φασιστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα και δεκάδες άλλους σεξιστικούς κ κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς, μου εύχονται καρκίνο, ψόφο και δεκάδες άλλες ευφάνταστες κατάρες, στο πλαίσιο μιας προπαγάνδας που στόχο έχει μέσα από τη δολοφονία χαρακτήρων να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό το τέρας της βίας, του μίσους, της κακοποίησης και της χυδαίας κοινωνικής αθλιότητας, είναι ένας από τους λόγους που με έσπρωξε χρόνια τώρα να ασχοληθώ με τα κοινωνικά ζητήματα, εκφράζοντας τους προβληματισμούς μου μέσα από εκπομπές που σήμερα εργαλειοποιούνται ενώ κάποτε εκθειάζονταν, μέσα από βιβλία που έγιναν best seller, μέσα από τη συμμετοχή μου σε οργανωμένες δράσεις χωρίς κανέναν προσωπικό όφελος, και τώρα διεκδικώντας να το κάνω και μέσα από πιο επισήμους φορείς όπως η ευρωβουλή. Ως θύμα κακοποίησης, και μάλιστα σε κοινή θέα, με κακοποιητές τόσο αυτούς που επιτίθενται όσο κι εκείνους που το διασκεδάζουν, αλλά κυρίως ως γυναίκα που κατάφερε να βγει από αυτό αλώβητη και πιο δυνατή, δυναμική, ανθεκτική, αποφασιστική και άκεραιη, δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν.

Είμαι εδώ, όρθια, υγιής, με εκείνους που με ξέρουν, να με στηρίζουν και να μου δίνουν δύναμη, να προχωρήσω παρακάτω βλέποντας μόνο τον στόχο. Το τέρας αυτό, ένα ερμαφρόδιτο αρρωστημένης πατριαρχείας αλλά και εσωτερικευμενου μισογυνισμού (δυστυχώς κακοποιητές στη προκειμένη είναι κι αντρες και γυναίκες) εγώ το κοιτάω στα Μάτια, κι είναι το ίδιο που δεν θα σταματήσω ποτέ, με κάθε ευκαιρία να πολεμάω, από οποίο ποσοστό και με οποίο μέσο».

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments