Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠοιο μαξιλάρι να επιλέξετε εάν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Ποιο μαξιλάρι να επιλέξετε εάν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα


Το να επιλέξετε το σωστό μαξιλάρι είναι μια πολύ κρίσιμη επιλογή καθώς ο ύπνος με το λάθος μαξιλάρι μπορεί να σας προκαλέσει αυξημένους πονοκεφάλους και να επιδεινώσει τους πόνους στον αυχένα σας.

Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μαξιλάρι που ταιριάζει στη στάση ύπνου σας και στηρίζει κατάλληλα τον αυχένα σας κατά τη διάρκεια που κοιμάστε.

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν έχετε πόνους στον αυχένα

  • Το μαξιλάρι πρέπει να στηρίζει σωστά τον αυχένα σας
  • Η στάση ύπνου καθορίζει την επιλογή του μαξιλαριού
  • Μη χρησιμοποιείτε πολλά μαξιλάρια όταν κοιμάστε
  • Τα εργονομικά μαξιλάρια είναι κατάλληλα για πόνους στον αυχένα

Το μαξιλάρι πρέπει να μας παρέχει κατάλληλη στήριξη στον αυχένα

Εάν αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους, πόνους ή πίεση στον αυχένα, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μαξιλάρι που θα στηρίζει σωστά τον αυχένα σας. Με το κατάλληλο μαξιλάρι, είναι πιθανό οι μύες σας να χαλαρώσουν και η αναπνοή σας να γίνει πάλι φυσιολογική.

Η καλύτερη στάση ύπνου είναι αυτή στην οποία ο αυχένας σας βρίσκεται σε ουδέτερη στάση. Το κεφάλι σας πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή με τη σπονδυλική στήλη, ακολουθώντας τη φυσική του καμπύλη.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρείτε ένα μαξιλάρι που στηρίζει τον αυχένα σας σωστά, είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα τοποθετώντας το μαξιλάρι που έχετε επιλέξει κάτω από τον αυχένα σας.

Στη συνέχεια πείτε σε αυτόν που σας συνοδεύει να φανταστεί μια νοητή γραμμή που να ενώνει από τη μέση του αυτιού σας προς τη μέση του ώμου σας και έως τον γοφό και το γόνατό σας. Εάν η γραμμή είναι ευθεία, έχετε επιλέξει το σωστό μαξιλάρι.

Εάν το μαξιλάρι είναι πολύ ψηλό, το κεφάλι θα βρίσκεται πάνω από το ύψος των ώμων, ενώ εάν είναι πολύ χαμηλό, τότε το κεφάλι θα βρίσκεται κάτω από το ύψος των ώμων.

Και στις δύο περιπτώσεις, η νοητή γραμμή θα σχηματίζει καμπύλη.

Η στάση ύπνου καθορίζει την επιλογή του μαξιλαριού

–  Εάν η αγαπημένη σας στάση ύπνου είναι στο πλάι, πρέπει να επιλέξετε ένα ψηλό μαξιλάρι. Το μαξιλάρι πρέπει να στηρίζει τον αυχένα σας έτσι ώστε οι αυχενικοί σπόνδυλοι να είναι σε οριζόντια θέση. Κατά κανόνα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το πλάτος των ώμων σας σαν μέτρο σύγκρισης. Εάν έχετε φαρδιούς ώμους, το μαξιλάρι πρέπει να είναι πιο ψηλό από ότι εάν είχατε στενούς ώμους. Συχνά οι άνδρες χρειάζονται πιο ψηλό μαξιλάρι από τις γυναίκες.

–  Εάν προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα, επιλέξτε ένα λιγότερο ψηλό μαξιλάρι. Ένα ψηλό μαξιλάρι ασκεί πίεση στον αυχένα, η οποία μπορεί να καταπονήσει τους μυς σας. Το μαξιλάρι πρέπει να είναι τόσο ψηλό όσο να υποστηρίζει τη φυσική καμπύλη του αυχένα. Εάν κοιμάστε ανάσκελα, τότε έχετε επιλέξει μια ανατομική στάση, καθώς το κεφάλι, ο αυχένας και η σπονδυλική σας στήλη βρίσκονται σε φυσική θέση. Έτσι, αποφεύγετε τον πόνο.

– Εάν κοιμάστε μπρούμυτα, χρειάζεστε ένα επίπεδο μαξιλάρι. Αυτή η στάση ύπνου δεν είναι η ιδανική, καθώς καταπονεί πολύ τον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, πιάσιμο στον αυχένα και, τελικά, πόνο στην πλάτη. Μακροπρόθεσμα, είναι καλό να επιλέξετε ένα μαξιλάρι που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη στάση ύπνου σας.

Ένα εργονομικό μαξιλάρι είναι καλό εάν έχετε πόνους στον αυχένα

Ένα εργονομικό μαξιλάρι είναι καλή επιλογή εάν πονάτε στον αυχένα. Σε ένα κανονικό μαξιλάρι μπορεί να διαφοροποιηθεί το σχήμα του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό σημαίνει ότι η θέση ανάπαυσης του κεφαλιού αλλάζει. Ο αυχένας, άρα, δεν παίρνει τη βέλτιστη στήριξη που χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments