Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΣυζητήσεις που δεν πρέπει να κάνουμε μπροστά στα παιδιά

Συζητήσεις που δεν πρέπει να κάνουμε μπροστά στα παιδιά


Όταν τα παιδιά είναι το ακροατήριο, υπάρχουν ορισμένες συζητήσεις που είναι καλύτερο να αποφεύγονται.

Όταν κάνουμε “συζήτηση ενηλίκων” μπροστά στα παιδιά, συχνά τους ζητάμε να μην κάνουν ερωτήσεις ή να μην ανακατεύονται σε πράγματα που δεν τους αφορούν. Ωστόσο, όταν άλλοι ενήλικες συζητούν το θέμα μπροστά μας, συμμετέχουμε με ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

Έτσι, αν υπάρχει κάτι που πραγματικά δεν θέλετε να ακούσουν τα παιδιά, είναι καλύτερο να μην μπείτε σε μια συζήτηση, ειδικά για θέματα που θεωρούνται “απαγορευμένα”, όπως τα παρακάτω.

1. Οικονομικά προβλήματα

Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν νιώθοντας ασφάλεια. Το να κάνετε μια συζήτηση μπροστά στο παιδί σας που σας κάνει να αισθάνεστε θλιμμένοι ή αν ήσυχοι θα το κάνει να αισθανθεί ανασφάλεια ή φόβο και δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ καλά.Έτσι, αν θέλετε να εξηγήσετε κάτι, μπορείτε φυσικά να το κάνετε, αλλά πάντα να βεβαιώνεστε ότι η γλώσσα σας είναι κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού.

2. Εργασιακά προβλήματα

Ακόμη και αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας, προσπαθήστε να μην την υποτιμάτε μπροστά στα παιδιά σας. Τα παιδιά είναι πιθανό να δουν μόνο τις αρνητικές πτυχές των καθημερινών σας δραστηριοτήτων και να αρχίσουν να χάνουν το κίνητρο. Εξάλλου, πάντα υπάρχει μια θετική πλευρά στα πράγματα και σχεδόν πάντα πρέπει να το επικοινωνείτε αυτό στο παιδί σας.

3. Συζυγικά προβλήματα

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα ζευγάρια να τσακώνονται χωρίς να σκέφτονται ότι δύο μικρά μάτια παρακολουθούν και δύο μικρά αυτιά ακούνε. Όσο έντονη κι αν είναι η ανάγκη να ξεσπάσετε συναισθηματικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά με τον σύντροφό σας, θα πρέπει να συγκρατηθείτε μπροστά στα παιδιά σας. Ο καβγάς μπροστά στα παιδιά το μόνο που θα προκαλέσει είναι αδικαιολόγητο άγχος και στεναχώρια.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments