Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοκίνητοΗ Alfa Romeo 4C επιστρέφει με ιστορική αφορμή

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει με ιστορική αφορμή


Hπαραγωγή της Alfa Romeo 4C τερματίστηκε το 2020 ωστόσο, η επέτειος 75 ετών της Abarth την επαναφέρει στο προσκήνιο καθώς οι Ιταλοί και συγκεκριμένα η Stellantis Heritage, το τμήμα που ασχολείται με τα ιστορικά μοντέλα του ομίλου, αποφάσισε να αναβιώσει το ιστορικό Fiat-Abarth OT 1300 του 1965, αξιοποιώντας ως αφετηρία την 4C.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η σύγχρονη αναβίωση του Fiat-Abarth OT 1300 θα κατασκευαστεί σε πέντε συνολικά αντίτυπα και δεν θα αποτελεί ανακατασκευή του ιστορικού μοντέλου αλλά μια σύγχρονη επαναπροσέγγισή του. Σύμφωνα με τις συστάσεις ως βάση θα αξιοποιηθούν ισάριθμες, ήδη υφιστάμενες 4C που έχουν διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα και θα τύχουν της επιμέλειας της Abarth.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η 4C επιστρέφει για μια «περιορισμένη εμφάνιση» καθώς το ίδιο είχε συμβεί για το Abarth Classiche, 1000 SP του 2021 όπου η ιταλική φίρμα είχε χρησιμοποιήσει επίσης το coupe μοντέλο της ως βάση αν και σε μια υλοποίηση χωρίς οροφή.

Στο προκείμενο το σύγχρονο Fiat-Abarth OT 1300, εκτός από την 4C ως βάση θα αξιοποιήσει ένα ανθρακονημάτινο αμάξωμα όπου ξεχωρίζουν, οι περισσότερες και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εκ των οποίων η μία τοποθετείται στην οροφή στα πρότυπα του προγόνου του αγωνιστικού 1300 ΟΤ της δεκαετίας του ’60. Το νέο μοντέλο εγκαταλείπει τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης της 4C προς όφελος μιας κεντρικά τοποθετημένης τραπεζοειδούς εξάτμισης, αλλά και τα διακριτικά της Alfa προς όφελος αυτών της Abarth που τοποθετούνται σε περίοπτη θέση στο πίσω τμήμα.

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά τα πέντε αντίτυπα θα διατεθούν σύντομα χωρίς προς το παρόν να έχουν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες για τις τιμές. Σε ό,τι αφορά το hardware κινητήρα συστήματος μετάδοσης θα πρέπει να περιμένουμε αναβαθμισμένες προδιαγραφές σε σχέση με αυτές της 4C προς όφελος μεγαλύτερης ισχύος.Περισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments