Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΤο πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς με το παιδικό κάθισμα

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς με το παιδικό κάθισμα


Το μωρό σου ετοιμάζεται για την πρώτη του βόλτα με το αυτοκίνητο.  Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προετοιμάσεις το αμάξι σου, να το καθαρίσεις και φυσικά, να βάλεις το παιδικό κάθισμα!

Ωστόσο, πολλοί γονείς κάνουν ένα συχνό λάθος με το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Ποιο είναι αυτό; Το τοποθετούν λάθος.

Όπως όλοι γνωρίζουμε και κάνουμε τον πρώτο καιρό, τοποθετούμε το καθισματάκι ανάποδα, να κοιτάει δηλαδή το μωρό προς τα πίσω. Ωστόσο, το λάθος – όπως λένε οι ειδικοί – είναι ο χρόνος που το αφήνουν οι γονείς με αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, το παιδικό κάθισμα θα πρέπει να είναι στραμμένο προς τα πίσω, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 2 ετών ή έως ότου ξεπεράσουν τα όρια του ενδεδειγμένου βάρους και ύψους για το αντίστοιχο κάθισμα.

Όμως, οι περισσότεροι το στρέφουν προς τα εμπρός νωρίτερα, ενώ το ¼ των γονέων γυρίζει τον προσανατολισμό κάτω από την ηλικία του 1 έτους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το παιδί, σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Στη Σουηδία για παράδειγμα, τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 4 ετών τοποθετούνται ανάποδα στο κάθισμα, με αποτέλεσμα το ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων των παιδιών να είναι ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

Στην Αμερική, πάλι, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να μένουν τα παιδιά σε αυτή τη θέση μέχρι την ηλικία των 2 ετών, για περισσότερη ασφάλεια.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments