Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΌθωνας Μεταξάς «Μίλα μου για μουσική»

Όθωνας Μεταξάς «Μίλα μου για μουσική»1.Όθωνα από ποιο μέρος της Ελλάδος κατάγεσαι; Σε έχουν επηρεάσει μουσικά τα ακούσματα του τόπου σου;

Η καταγωγή μου είναι, από την πλευρά του πατέρα μου από την Κεφαλονιά και από την πλευρά της μητέρας, από την ορεινή Κορίνθια και συγκεκριμένα από την Στυμφαλία. Την πιο έντονη επαφή την είχα με το χωριό της μητέρας μου. Τα ακούσματα που είχα ως παιδί στο χωριό, ήταν κυρίως τα Δημοτικά, αλλά και το λαϊκό, ελαφρολαϊκό, έντεχνο από την οικογένεια μου γενικότερα.

2.Η κιθάρα πότε έρχεται στην ζωή σου; Θυμάσαι ποιο τραγούδι έπαιξες για πρώτη φορά;

Η κιθάρα ήρθε τυχαία στη ζωή μου, καθώς κανένας στην οικογένεια δεν έπαιζε κάποιο όργανο, όταν μια μέρα ο θειος μου με ρώτησε, αν θα ήθελα για τα γενέθλια μου να μου κάνει δώρο μια κιθάρα. Εκεί γύρω στην ηλικία των 15 χρόνων. Το πρώτο τραγούδι που έμαθα ήταν το «´Αστα τα μαλλάκια σου» του Μιχάλη Σουγιούλ.

3.Η εφηβεία σου από τι συγκροτήματα ή solo καλλιτέχνες στιγματίζεται;

Στην εφηβεία μου τα ακούσματα που με καθόρισαν ήταν Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Σαββόπουλος, Μικρούτσικος και κάποια συγκροτήματα της ξένης ροκ σκηνής όπως οι Deep purple, Led Zeppelin, Pink Floyd.

4.Η πόλη έχει ερημώσει. Παντού σκοτάδι περιπλανιέσαι στους άδειους δρόμους και στα σκοτεινά κτίρια. Ξαφνικά ένας μονόδρομος με δυο πόρτες, δυο πόρτες έχει η ζωή που λέμε, η μία γράφει υποκριτική ή άλλη τραγουδοποιία, σε ποια μπαίνεις;

Ωραία ερώτηση! Το θέμα είναι ποια πόρτα θα είναι ξεκλείδωτη! Χαχαχα! Δεν ξέρω δύσκολη απάντηση. Στην υποκριτική έχω μπει για τα καλά μέσα. Το τραγούδι είναι κάτι που ήρθε στη ζωή μου τα τελευταία 10-12 χρόνια. Βέβαια από την άλλη όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από παιδί, τον θυμάμαι να τραγουδάει. Πραγματικά δεν ξέρω. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές δεν αποφασίζουμε οι ίδιοι για εμάς. Όποτε θα αφήσω τη ζωή να μιλήσει.

5.Αυτό τον καιρό τι ετοιμάζεις; Από εμφανίσεις, τραγούδια, ή θέατρο.

Αυτόν τον καιρό θα κάνω δυο μουσικές εμφανίσεις τις Παρασκευές 19 και 26 Απριλίου, στη μουσική σκηνή Σφίγγα και θα αρχίσω πρόβες για τη Μήδεια του Ευριπίδη, όπου θα παίξω τον Ιάσονα.

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments