Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΑυτοκίνητοKIA EV3: Νέα ηλεκτρική SUV προσθήκη

KIA EV3: Νέα ηλεκτρική SUV προσθήκη


Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κορεατικής φίρμας για την έλευση του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου EV3 το προσεχές καλοκαίρι, μια σειρά εικόνων από τις δοκιμές εξέλιξης αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για το compact SUV με ηλεκτρική τεχνολογία.

Παρά το επιμελές καμουφλάζ του δοκιμαστικού πρωτότυπου, είναι σαφές ότι η KIA θα μείνει πιστή στις αναλογίες του ομώνυμου πρωτοτύπου που προηγήθηκε με το μοντέλο να υιοθετεί ένα εξίσου στιβαρό παράστημα που τονίζεται από το αυξημένο πλάτος και το επιβλητικό μπροστινό τμήμα.

Όπως και στο πρωτότυπο, οι τροχοί είναι ακροβολισμένοι στην κατασκευή δίνοντας χώρο στο μεταξόνιο και, φυσικά στον θάλαμο επιβατών. Οι σχεδιαστές της KIA έχουν επιλέξει σκούρα απόχρωση για τις κολώνες δίνοντας στην οροφή ένα «αιωρούμενο» εφέ.

Στις λεπτομέρειες διακρίνονται φωτιστικά σώματα που θυμίζουν στην σχεδίαση το EV9 απ΄ όπου αντλούν την έμπνευσή τους και άλλες λεπτομέρειες της κατασκευής.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν τεκμήρια από το εσωτερικό, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία δύο οθονών, η εκτεταμένη χρήση υφασμάτων για τις επενδύσεις και σε επιφάνειες όπως το ταμπλό.

Κρίνοντας από το πρωτότυπο η συνολική προσέγγιση θα είναι μινιμαλιστική και χρηστική όπως προκύπτει από λεπτομέρειες όπως η δυνατότητα αναδίπλωσης προς τα πάνω του πίσω καθίσματος για την φιλοξενία ηλεκτρικών ποδηλάτων στον χώρο του πορτ μπαγκάζ.

Να σημειωθεί ότι η KIA έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι τόσο στο εσωτερικό όσο και στα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος θα γίνει εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων πρώτων υλών με το συνολικό βάρος των αντίστοιχων πλαστικών που θα χρησιμοποιηθούν να ανέρχεται σε έως και 30 κιλά.

Προς το παρόν η KIA δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του EV3, ωστόσο είναι γνωστό ότι θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική E-GMP. Αυτό σημαίνει ότι –και- το EV3 θα διαθέτει κύκλωμα φόρτισης 800 Volt, επιτρέποντας την ταχύτερη φόρτιση.

Επίσης δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα υπάρξουν περισσότερες από μία επιλογές σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα των μπαταριών αλλά και εκδόσεις με ένα ή δύο μοτέρ. Επιπλέον, σε δεύτερο χρόνο, θα υπάρξει και έκδοση επιδόσεων GT καθώς η κορεατική φίρμα έχει υποσχεθεί αντίστοιχες παραλλαγές για όλο το εύρος των ηλεκτρικών μοντέλων της.

Το KIA EV3 είναι ένα από τα έξι ηλεκτρικά μοντέλα που η κορεατική φίρμα έχει δρομολογήσει με ορίζοντα το 2026 συμπεριλαμβανομένων των ήδη υφιστάμενων EV6, EV9 του EV5. Θα ακολουθήσουν τα EV4 και EV2 με την μορφή ενός fastcback και ενός μικρού crossover αντίστοιχα.

Φωτογραφίες: AutomediaΠερισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments