Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΦίλιππος Πλιάτσικας: «Οι Πυξ Λαξ δεν διαλύθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα» - Η...

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Οι Πυξ Λαξ δεν διαλύθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα» – Η αποκάλυψη για τον Μάνου Ξυδούς


Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας το βράδυ της Πέμπτης παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή του «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, μάλιστα, το πρώτο μέλος των Πυξ Λαξ μίλησε τόσο για τον θάνατο του Μάνου Ξυδούς όσο και την απόφαση να παύσει για μερικά χρόνια το συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας εξήγησε χαρακτηριστικά πως «ο Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα. Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε να όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα».

«Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά, κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική».

«Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ. Έτσι πήραμε μια ανάσα και ο Μάνος το 2010, την χρονιά που πέθανε, μας είπε να κάνουμε πέντε Ολυμπιακά στάδια. Εννοούσε να κάνουμε συναυλίες στο ΟΑΚΑ, στο Καυτατζόγλειο, στο Παμπελοποννησιακό, στο Παγκρήτιο και στο Πανθεσσαλικό» πρόσθεσε, επίσης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο βραδινό talk show του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments