Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΑυτοκίνητοPininfarina Battista Reversario: Anniversariο από την… ανάποδη

Pininfarina Battista Reversario: Anniversariο από την… ανάποδη


Από την στιγμή που το Pininfarina Battista μπήκε στην παραγωγή το 2022,  η ιταλική φίρμα έχει παρουσιάσει αρκετές ειδικές εκδόσεις του ηλεκτρικού hypercar, ωστόσο πάντα υπάρχει χώρος για ακόμα μία η οποία «απαντά» στην ονομασία Reversario.

H νέα έκδοση προορίζεται για ένα «καλό πελάτη» του Pininfarina ήδη ιδιοκτήτη μιας Anniversario η οποία παρουσιάστηκε με αφορμή τα 90ά γενέθλια του ιταλικού οίκου και πλέον κατασκευαστή. H νέα Reversario περιγράφεται από τους Ιταλούς ως «μια σπονδή στο μέλλον» ενώ πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό της αποτέλεσε η θεωρία του Ying & Yang και η ιδέα της ισορροπίας.

Υπό αυτό το σκεπτικό το Battista Reversario υιοθετεί αποχρώσεις που δημιουργούν ένα χρωματικό αρνητικό σε σχέση με εκείνες που εφαρμόστηκαν στην έκδοση Anniversario. Αντί του Bianco Sestriere για το άνω τμήμα του αμαξώματος και του Grigio Antonelliano για το κάτω τμήμα, τα χρώματα έχουν εφαρμοστεί αντίστροφα ενώ την εικόνα συμπληρώνουν γαλάζιες λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις υιοθετούν λευκό χρώμα αντί μαύρου επίσης με γαλάζιες λεπτομέρειες στις ραφές και στις ζώνες ασφαλείας. Χαριτωμένη λεπτομέρεια τα διακριτικά της έκδοσης στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό αξιοποιούν κατοπτρική γραφή.

Η έκδοση εφοδιάζεται εξίσου με την μπαταρία των 120 kWh σε διάταξη «Τ» με προέλευση την Rimac, και η οποία αναλαμβάνει να τροφοδοτεί τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που έχει επίσης εξελίξει η κροατική φίρμα. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 1.872 ίππους και 2.300 Nm ροπής εξασφαλίζοντας καταιγιστικό ρυθμό επιτάχυνσης, με την διαδικασία των  0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 1,86 δευτερόλεπτα και αυτήν των 0-200 να πραγματοποιείται σε 4,49 δευτερόλεπτα.

Αυτονόητα η τιμή και η ταυτότητα του πελάτη δεν αποκαλύπτονται από την Pininfarina αν και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το τίμημα για την Anniversario ανερχόταν σε 2,6 εκ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να ξεπεράσει η Reversario.Περισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments