Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΤο ψυχολογικό τεστ που θα σου αποκαλύψει το ψυχικό σου τραύμα

Το ψυχολογικό τεστ που θα σου αποκαλύψει το ψυχικό σου τραύμα


Ορισμένες πράξεις ή καταστάσεις μπορούν να μας επηρεάσουν βαθιά στην παιδική μας ή εφηβική μας ηλικία, διαμορφώνοντας τον ψυχισμό μας ή την προσωπικότητα μας, με έναν όχι και τόσο υγιή τρόπο.

Για να εντοπίσουμε και να θεραπεύσουμε τα τραύματα μας, οφείλουμε πρώτα να τα αναγνωρίσουμε.

Μπορεί λοιπόν να χρειαζόμαστε κάποιον ειδικό να μας κατευθύνει με τα τραύματα μας τα οποία είναι προσωπικά και μοναδικά στον κάθε άνθρωπο, ωστόσο έχουν μια κοινή βάση. Συνήθως βασίζονται είτε στην απόρριψη, την προδοσία, την ταπείνωση, ή την εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με το παρακάτω ψυχολογικό τεστ, μπορείς μέσα από σκιαγραφήσεις, να κατευθυνθείς καλύτερα σχετικά με την προέλευση του τραύματος σου. Παρατήρησε παρακάτω την εικόνα και επέλεξε ένα από τα τέσσερα σχέδια:

@psych_talks is it true? #trauma #persomalitycheck #personlaitytest #personalitytype #quiz #chooseapicture #traumas #traumahealing #psychologymelbourne #psychologyfact #psychologygraduate #PsychologyOfSport #psychologycamp #psychologyofpsychology #PsychologyHumor #psychologygeek #psychologyofmoney #psychologyworkexperience #explorepage #explore #foryou ♬ clair de lune ethereal remix – Trey Phills

Oι απαντήσεις

Σχέδιο 1

Αν διάλεξες το πρώτο σχέδιο, τότε το τραύμα σου στηρίζεται στην απόρριψη. Γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να έχεις έντονες ανασφάλειες και χαμηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση. Ακόμη είναι δύσκολο για εσένα να διατηρήσεις μια σχέση, ενώ στην περίπτωση που κάποιος κάνει σχόλιο για εσένα ή για την συμπεριφορά σου, τότε αισθάνεσαι πως σε προσβάλλει και λειτουργείς με αμυντικό τρόπο, χωρίς να ακούς εποικοδομητικά την κριτική.

Σχέδιο 2

Το δεύτερο σχέδιο στηρίζεται στην προδοσία. Γι’ αυτό ίσως παρατηρείς τον εαυτό σου να εμπιστεύεται πολύ δύσκολα ανθρώπους, και είσαι σχετικά απόμακρος, αποφεύγοντας τις πολύ στενές επαφές και σχέσεις. Σου είναι επίσης πολύ δύσκολο να ανοιχτείς στους άλλους, και προτιμάς να κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου. Ακόμη δυσκολεύεσαι να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό, και τα πραγματικά σου θέλω, προκειμένου να μην νιώσεις ξανά προδομένος/η.

Σχέδιο 3

Αν διάλεξες το τρίτο σχέδιο, τότε η βάση του τραύματος σου είναι η ταπείνωση. Είσαι ένας πολύ εξαρτημένος άνθρωπος, και άμα συνδεθείς συναισθηματικά με κάποιον, δυσκολεύεσαι πάρα πολύ να τον αφήσεις. Χρειάζεσαι διαρκώς την αποδοχή από τους άλλους, και αγχώνεσαι για το πως σε βλέπουν οι γύρω σου. Έτσι δεν είσαι αυθόρμητος, ούτε μπορείς να απολαύσεις τους δεσμούς που χτίζεις.

Σχέδιο 4

Τέλος αν διάλεξες το τελευταίο σχέδιο, τότε το τραύμα σου στηρίζεται στην εγκατάλειψη. Φοβάσαι πολύ το γεγονός πως κάποιος μπορεί να σε εγκαταλείψει, γι’ αυτό είσαι συνεχώς κοινωνική και θες να τα πηγαίνεις καλά με όλους. Ακόμη μπορεί να έχεις μια τάση για κατάθλιψη, ή για μελαγχολικές σκέψεις.RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments