Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΠώς θα επιλέξετε δώρο ένα παιδικό βιβλίο

Πώς θα επιλέξετε δώρο ένα παιδικό βιβλίο


Το βιβλίο είναι ένα από τα καλύτερα δώρα για ένα παιδί, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται, ακόμα και στην προσχολική. Με ποια κριτήρια, όμως, πρέπει να διαλέξετε το δώρο σας; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

• Επιλέξτε ένα βιβλίο, που θα αρέσει και σε εσάς και στο παιδί

Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρετε είναι να το αγοράσετε μαζί, να πάτε μαζί στο βιβλιοπωλείο. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει το βιβλίο, να δει τις εικόνες, και έτσι θα καταλάβει το περιεχόμενό του. Εάν ψωνίζετε μέσω διαδικτύου, ζητήστε από το παιδί να συμμετέχει στη διαδικασία της αγοράς. Η καλύτερη τακτική είναι να επιλέξετε εσείς έναν μικρό αριθμό βιβλίων, που πιστεύετε ότι είναι… σωστά για το παιδί, και ύστερα να του ζητήσετε να διαλέξει ένα από τα επιλεγμένα.

• Δεν είναι όλα τα βιβλία κατάλληλα

Κατά την αγορά ενός βιβλίου, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού, αλλά και για τις νοητικές ικανότητές του. Μην περιμένετε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας να καταλάβει ένα βιβλίο, που είναι γραμμένο για δεκάχρονα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά εάν δεν το καταλαβαίνει, τότε δεν θα θέλει και να το διαβάσει ή να το ακούσει.

Το να διαβάσετε ένα βιβλίο με το παιδί, κάνει καλό σε εκείνο, καθώς λαμβάνει διδάγματα, αλλά και για εσάς, που έρχεστε πιο κοντά με το μικρό, περνάτε εποικοδομητικό χρόνο μαζί του, ενώ «μαθαίνετε» και τον ψυχικό κόσμο του.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments