Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήtravelΛειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair...

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες


Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκονται οι Λειψοί και οι «πράσινες» πρωτοβουλίες του δήμου και των κατοίκων.

«Το νησάκι μας είναι μικρό και δεν επιτρέπει η γεωμορφολογία των παραλιών έστω και ελάχιστες να τοποθετήσεις ομπρελοκαθισμάτων» λέει ο δήμαρχος

Σε πρόσφατο αφιέρωμα, η βρετανική εφημερίδα The Sun αναφέρει ότι «στους Λειψούς οι ρυθμοί ζωής είναι πιο ήρεμοι και γαλήνιοι. Το νησί που είναι μια όαση για τους περιπατητές και τους φυσιολάτρες, έχει αποφύγει την παγίδα του μαζικού τουρισμού, ενώ οι τοπικές αρχές και η κοινωνία λένε ‘όχι’ σε οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες».

Το ίδιο διάστημα, οι Λειψοί συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Vanity Fair με τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2024.

Η δημοφιλής ιταλική ιστοσελίδα κάνει λόγο για έναν άθικτο εξωτικό προορισμό με διάφανα νερά, εξαιρετική τοπική κουζίνα και φιλοσοφία διακοπών που είναι μακριά από την τυποποίηση.

Το «όχι» στις οργανωμένες παραλίες

Σημειώνεται ότι οι Λειψοί όπως και κάποια ακόμα νησιά, όπως τα Κουφονήσια και η Γαύδος, έχουν επιλέξει να αφήσουν ελεύθερες τις παραλίες αν και ο τουρισμός τους αυξάνεται.

«Οι Λειψοί έχουν αρχίσει να εδραιώνονται στην αντίληψη του ταξιδιωτικού κοινού, τόσο της Ελλάδας όσο και πολλών χωρών του εξωτερικού, ως ένας προορισμός που διατηρεί αναλλοίωτους τους φυσικούς θησαυρούς του, ενώ ταυτόχρονα γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τον δήμο για βελτίωση των υποδομών, των λιμενικών εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών μας. Το 2023 αποτέλεσε τουριστική χρονιά ρεκόρ, ενώ αισιοδοξία υπάρχει και για τη νέα σεζόν», τόνισε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, όπως έχει πει ο ίδιος στο παρελθόν, κάθε χρόνο η Κτηματική Υπηρεσία τους ζητάει με έγγραφό της να της καταστήσουν γνωστό εάν οι δήμοι επιθυμούν να παραχωρήσουν σε ιδιώτες τη χρήση των ακτών για τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών κτλ.

«Εμείς πάντα απαντούμε αρνητικά ότι δεν θέλουμε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα η Κτηματική να παραχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας επιχειρηματίες και έτσι τελειώνει εκεί. Και αυτό το κάνουμε γιατί το νησάκι μας είναι μικρό. Δεν επιτρέπει η γεωμορφολογία των παραλιών έστω και ελάχιστες να τοποθετήσεις και επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάντα καταστρατηγείται το δικαίωμα που παραχωρείς σε κάποιους επιχειρηματίες» προσθέτει.

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments