Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜουσικά ΝέαBelieve in Spring: Ο Μιχάλης Καλκάνης στο Half Note Jazz Club

Believe in Spring: Ο Μιχάλης Καλκάνης στο Half Note Jazz Club


O χαρισματικός κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης έρχεται την Πέμπτη 25 Απριλίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για να μας ξεναγήσει μαζί με το σχήμα του, Mihalis Kalkanis Group, στον εύθραυστο αλλά και ταυτόχρονα δυνατό ηχόκοσμό του.

Έχοντας ήδη αφήσει το δικό του αποτύπωμα ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών της τζαζ –και όχι μόνο–, ο Μιχάλης Καλκάνης θα μας παρουσιάσει για πρώτη φορά, σε μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση, μουσικές από το νέο δίσκο που ετοιμάζει με το σχήμα του αλλά και μουσικές από το άλμπουμ με τίτλο «Emotions» –μια ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον πάντα φρέσκο και ευρωπαϊκό ήχο του σχήματός του. Έναν ήχο που ήδη έχουμε γνωρίσει μέσα από τις παραστάσεις του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μικρή Επίδαυρο, το Palma Jazz Festival (SP) και άλλες ιδιαίτερες εμφανίσεις.

Ιδιαίτερα τολμηρός ως δημιουργικός μουσικός και συνθέτης, ο Μιχάλης Καλκάνης φέρνει στην πιο ταιριαστή σκηνή της πόλης, στο Half Note Jazz Club, τους επιτυχημένους πειραματισμούς του και μας προσφέρει μια μουσική με αισθητική και ταυτότητα, στην οποία οι ηλεκτρονικοί ήχοι συναντιούνται με ακουστικά όργανα και στοιχεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με επιρροές από την ανερχόμενη ευρωπαϊκή neoclassical σκηνή.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ακολουθήστε τον Μιχάλη Καλκάνη σε μια σπάνια μουσική περιπλάνηση ανάμεσα σε συναισθήματα, εικόνες, χρώματα και ετερόκλητα μουσικά στοιχεία. Σε ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες που άλλοτε «ακουμπάνε» περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks, και άλλοτε «μυρίζουν» Ελλάδα και Βαλκάνια.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου να είστε όλοι στο Half Note Jazz Club

Βρείτε το άλμπουμ «Emotions» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και στο eshop της United We Fly.

Με τα λόγια του  Μιχάλη Καλκάνη

Ακολουθεί απόσπασμά από παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει ο Μιχάλης Καλκάνης στο CultureNow, όπου είχε μιλήσει για το άλμπουμ «Emotions» – μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Όταν φτιάχνω έναν δίσκο, έχω έναν ήχο στο μυαλό μου, μια πρόταση. Η λογική με την οποία επιλέγω τα κομμάτια συνήθως δεν είναι μία. Σίγουρα θα μπουν τα κομμάτια που θεωρείς πιο «δυνατά» ως συνθέσεις, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Πρέπει ο δίσκος να έχει μια συνοχή από την αρχή ως το τέλος. Να τον ακούς από την αρχή μέχρι το τέλος και να ρέει, να μην «κλωτσάει» κάπου. Τα κομμάτια του “Emotions” κινούνται σε δύο ταχύτητες. Από τη μία κομμάτια όπως το “Alone” και το “Memories” έχουν έντονο κινηματογραφικό χαρακτήρα και είναι κοντά στο ανερχόμενο ευρωπαϊκό ρεύμα της neoclassical μουσικής, και άλλα όπως το “Global Dance” και το “Karpathos” «μυρίζουν» περισσότερο Ελλάδα και Βαλκάνια. Παρ’ όλα αυτά, η συνοχή στον δίσκο νομίζω υπάρχει, και σε αυτό συνεισέφερε πολύ το ότι ηχογραφήθηκαν ζωντανά από ένα σχήμα, ο ήχος του οποίου καταφέρνει και δίνει συνοχή στα ετερόκλητα στοιχεία.

Mihalis Kalkanis Group

  • Λευτέρης Ανδριώτης: κρητική λύρα
  • Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
  • Χρήστος Καλκάνης: κλαρινέτο
  • Βασίλης Μπαχαρίδης: drums
  • Ορέστης Μπενέκας: keyboards, πιάνο

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments