Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήshowbizΝίκος Χαρδαλιάς: «Ο αθλητισμός είναι υγεία και κυρίως ο αθλητισμός ενώνει»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο αθλητισμός είναι υγεία και κυρίως ο αθλητισμός ενώνει»


Η Περιφέρεια Αττικής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

«Λευκή κάρτα»… σήκωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Με ένα βίντεο διάρκειας 57 δευτερολέπτων που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής στέλνει το δικό του μήνυμα για έναν καθαρό, ειρηνικό αθλητισμό που πρεσβεύει τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, ενάντια στη βία και τις διακρίσεις.

Στο βίντεο συμμετέχουν, επίσης, αθλητικοί σύλλογοι που έλαβαν μέρος στην καμπάνια, μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδους, Βασιλικής Μιλλούση.

Η πρωτοβουλία για τη «Λευκή Κάρτα»

Στο κάλεσμα της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν 30 Δήμοι, 230 αθλητικοί σύλλογοι της Αττικής και 3.000 μικροί και μεγάλοι αθλητές. Συγκεντρώθηκαν 273 φωτογραφίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην καμπάνια για την προώθηση της ημέρας στα social media.

Σε κάθε φωτογραφία, γνωστοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού στην Αττική υψώνουν τη «λευκή κάρτα», το σύμβολο της ημέρας, που –σε αντίθεση με την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα που αντιστοιχούν σε αθλητικές ποινές– εκφράζει την ειρήνη, τη συμφιλίωση, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, καταργώντας τις διακρίσεις.

«Ο αθλητισμός είναι υγεία, και – κυρίως – ο αθλητισμός ενώνει» υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.
Και προσθέτει: «Η 6η Απριλίου μας υπενθυμίζει το βαθύτερο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, αυτής της θεμελιώδους αρχής του Ολυμπιακού Πνεύματος, που αποτελεί διαχρονική παρακαταθήκη του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα. Ένα ιδανικό που δεν περιορίζεται μόνο στους χώρους άθλησης, αλλά πρέπει να διέπει το σύνολο του βίου κάθε ενάρετου πολίτη. Γιατί ο αθλητισμός θωρακίζει την υγεία και την ευρωστία του σώματος, αλλά, πάνω απ’ όλα, εξευγενίζει τον νου και τον χαρακτήρα μας, μας διδάσκει τις αρετές του σεβασμού, της μείζονος προσπάθειας, της υπέρβασης των ορίων μας για να πετύχουμε το καλύτερο.

Στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε ενεργά τον Αθλητισμό, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αναβάθμιση και τη δημιουργία χώρων άσκησης και άθλησης, ώστε να διαδώσουμε σε όλους τους πολίτες το μήνυμα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Παράλληλα, προχωράμε στην υλοποίηση μεγάλων έργων για αθλητικές εγκαταστάσεις, καθιστώντας την Αττική ως ιδανικό τόπο για την επιτυχή φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, στοχεύοντας στην προώθηση της σημασίας του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο, της ισότητας των φύλων, της ενσωμάτωσης και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη.Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments