Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜόδαΈτσι θα τα διατηρήσεις σαν καινούργια

Έτσι θα τα διατηρήσεις σαν καινούργια


Tα γυαλιά ηλίου από εδώ και πέρα θα είναι το καθημερινό σου αξεσουάρ, χρειάζονται λοιπόν καθημερινή φροντίδα, μιας και λερώνονται σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως από τον τύπο επίστρωσης των φακών, με τους κατασκευαστές να συστήνουν ειδικά καθαριστικά προϊόντα, ώστε να διατηρείτε τα γυαλιά ηλίου σας καθαρά και αστραφτερά.

Μια κοινή τακτική, η οποία θεωρείται και ως λανθασμένη είναι ο καθαρισμός των γυαλιών ηλίου με το πουκάμισο, την πετσέτα και τα χαρτομάντιλα. Τρόποι καθαρισμού, οι οποίοι θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς φθείρουν τους φακούς.

Για να καθαρίσετε σωστά τους φακούς των γυαλιών ηλίου, θα πρέπει να πράξετε τα ακόλουθα.

Συχνό ξέπλυμα των φακών με ζεστό νερό και μια σταγόνα υγρό σαπουνιού. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και στα μαξιλαράκια της μύτης, τους μεντεσέδες και τις βίδες, έτσι ώστε να καθαριστούν σωστά και αυτές οι «περιοχές».

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό πιάτων για να πλύνετε την επιφάνεια των φακών. Πως θα το κάνετε αυτό; Βρέξτε τους φακούς και τον σκελετό με ζεστό νερό και εν συνεχεία με το καθαριστικό, τρίψτε κάθε σημείο των γυαλιών ηλίου σας. Ξεπλύνετε με αρκετό, χλιαρό νερό.

Για να στεγνώσετε το φακό, κάντε χρήση ενός πανιού χωρίς χνούδι. Συνήθως, το συγκεκριμένο πανί παρέχεται με την αγορά των γυαλιών ηλίου.

Πως καθαρίζουμε τον σκελετό

Πλύνε τον σκελετό με ζεστό νερό.

Εάν υπάρχει σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι.

Ξεπλύνετε καλά, ώστε να φύγει κάθε ίχνος σαπουνιού.

Στεγνώστε τον σκελετό, κάνοντας χρήση ενός στεγνού και καθαρού πανιού.

Να χρησιμοποιείτε πάντοτε το ειδικό πανί καθαρισμού και όχι χαρτοπετσέτα ή υγρά μαντιλάκια για να καθαρίσετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου.

Μην πλένετε το ειδικό καθαριστικό πανί με μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό μπορεί να θολώσει τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας.

Εάν τα γυαλιά ηλίου σας έχουν αρκετή ποσότητα σκόνης και ένα απλό ξέπλυμα με νερό δεν αρκεί, τότε χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι.

Οι επικαλύψεις των φακών, μπορούν να καταστραφούν εφόσον πέσουν πάνω τους χημικές ουσίες όπως είναι η λακ και τα καθαριστικά τζαμιών.

Μην πιάνετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας με τα δάχτυλα σας, καθώς μπορούν να αφήσουν ίχνη λιπαρότητας και σημάδια. Εάν παρατηρείτε κάποιο σημάδι στο φακό, μη χρησιμοποιήσετε το νύχι σας, ώστε να το αφαιρέσετε. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ειδικό, ως προς τον καθαρισμό των φακών των γυαλιών ηλίου.

Φωτογραφίες iStockSource link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments