Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΗ αυτοκτονία είναι η πρώτη αιτία θανάτου που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη...

Η αυτοκτονία είναι η πρώτη αιτία θανάτου που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό


Οι “μητρικοί θάνατοι”, αν και σπάνιοι, εξακολουθούν να υπάρχουν στη Γαλλία και η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Ιατρικό Ινστιτούτο Inserm και τις γαλλικές δημόσιες αρχές.

Σύμφωνα με την έβδομη έκδοση της εν λόγω έκθεσης, περίπου 90 γυναίκες πεθαίνουν ετησίως στη Γαλλία από αιτίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Μεταξύ 2016 και 2018, καταγράφηκαν 272 μητρικοί θάνατοι – κατά την περίοδο από τη σύλληψη έως ένα έτος μετά το τέλος της εγκυμοσύνης. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος μητρικής θνησιμότητας (11,8 θάνατοι ανά 100 000 γεννήσεις ζώντων) δεν έχει μεταβληθεί σε σύγκριση με προηγούμενες έρευνες.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η αυτοκτονία αναδείχθηκε ως η κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας (17%), μαζί με άλλες ψυχιατρικές αιτίες, μπροστά από τα καρδιαγγειακά νοσήματα (14%).

Η Catherine-Denée Tarot, διευθύντρια του Ινστιτούτου Inserm, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: “Η αυτοκτονία ήταν η δεύτερη και κύρια αιτία.

Ακόμη και αν περιοριστεί στην 42η ημέρα μετά το τέλος της εγκυμοσύνης, την περίοδο αναφοράς για τις διεθνείς συγκρίσεις, υπήρξαν 197 θάνατοι μεταξύ 2016 και 2018, κυρίως λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι οργανισμοί του ΟΗΕ εκτιμούν ότι το 2023 μία γυναίκα θα πεθαίνει κάθε δύο λεπτά παγκοσμίως από επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό (έως και 42 ημέρες αργότερα).

Πηγή: ΑΠΕ

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments