Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοκίνητοΑντίστροφη μέτρηση για το KIA EV3

Αντίστροφη μέτρηση για το KIA EV3


Η κορεατική φίρμα αποκάλυψε πέρυσι στο πλαίσιο της εκδήλωσης «EV Day» την πρόθεσή της να αυξήσει με γεωμετρικούς ρυθμούς, την ηλεκτρική της γκάμα, δίνοντας παράλληλα τις πρώτες εικόνες των σχετικών πρωτοτύπων καθώς και πληροφορίες για τρία αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα προσθέσει προοδευτικά στην γκάμα της.

Πλέον αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το πρώτο από τα τρία νέα μοντέλα, το EV3 το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα παρουσιαστεί ως έκδοση παραγωγής το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Όπως και με τα ήδη γνωστά EV μοντέλα της κορεατικής φίρμας, (ΕV6, EV9 και EV5), η έκδοση παραγωγής θα μείνει πιστή στο πρωτότυπο που προηγήθηκε αλλά και στην εικόνα των ηλεκτρικών KIA.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του, το EV3 θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Sportage υιοθετώντας μια μίνιμαλ, περιπετειώδη υπόσταση χάρη στο συνδυασμό καθαρών γραμμών και έντονων προστατευτικών περιμετρικά του αμαξώματος και στους θόλους.

Μινιμαλιστική προδιαγράφεται και η προσέγγιση στο εσωτερικό με στόχο την ενίσχυση της αίσθησης ευρυχωρίας χωρίς φυσικά να λείπουν οι απαραίτητες ψηφιακές περγαμηνές με κυρίαρχες δύο ψηφιακές οθόνες μεγάλου μεγέθους για τον πίνακα οργάνων και το infotainment. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις χρηστικές λύσεις καθώς σύμφωνα με τις συστάσεις το πίσω ενιαίο κάθισμα θα μπορεί να αναδιπλωθεί με τρόπο που το πορτ μπαγκάζ να μπορεί να φιλοξενεί ηλεκτρικά scooter και ποδήλατα.

Εφαλτήριο για το νέο μοντέλο θα αποτελέσει η γνωστή αρχιτεκτονική E-GMP η οποία αναμένεται να φιλοξενεί μπαταρίες 77,4 και 82 kWh με την προσφερόμενη αυτονομία να φλερτάρει με τα 500 χλμ.

Όπως ισχύει για το EV6, το EV3 αναμένεται να αποκτήσει μια έκδοση επιδόσεων με τα διακριτικά GT και δύο ηλεκτρικά μοτέρ ενώ η βάση της γκάμας θα καταληφθεί από ηλεκτρικές εκδόσεις με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Να σημειωθεί ότι η KIA έχει ανακοινώσει έκδοση GT και για το πληθωρικό EV9 η οποία θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2025.Περισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments