Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠώς επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή των ανδρών από τις πολλές ώρες στον...

Πώς επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή των ανδρών από τις πολλές ώρες στον υπολογιστή


Αν επιλέγετε να περνάτε τα βιντεοπαιχνίδια και τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας στον υπολογιστή, υπάρχουν σοβαροί λόγοι να το ξανασκεφτείτε, καθώς νέες έρευνες έδειξαν ότι η συνήθεια αυτή συνδέεται με κινδύνους για την ανδρική σεξουαλική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η μόνιμη ή προσωρινή αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης στύσης για σεξουαλική επαφή.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα ευρήματα των επιστημόνων.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν 223.805 άνδρες ηλικίας 4069 ετών.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν τους συμμετέχοντες να παρακολουθούν τηλεόραση, να οδηγούν αυτοκίνητο και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Στη συνέχεια μέτρησαν τα επίπεδα ορμονών, όπως η τεστοστερόνη, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανδρική γονιμότητα, και η ορμόνη διέγερσης των ωοθυλακίων (FSH), η οποία διεγείρει την παραγωγή ώριμου σπέρματος στους όρχεις, καθώς και τα επίπεδα αρνητικών συναισθημάτων των συμμετεχόντων (όπως η θλίψη και το άγχος).

Σύμφωνα με τα ευρήματα, πάνω από μία ώρα ψυχαγωγίας στον υπολογιστή αύξησε τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας κατά 3,5 φορές.

Συγκεκριμένα, η χρήση υπολογιστή στον ελεύθερο χρόνο συσχετίστηκε με χαμηλότερα επίπεδα ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) στο αίμα των συμμετεχόντων.

Εκτός από τη στυτική δυσλειτουργία, οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα FSH μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη λίμπιντο, στειρότητα και απώλεια ενέργειας.

“Η παρούσα μελέτη παρέχει σημαντικά στοιχεία για την αιτιώδη σχέση μεταξύ της ψυχαγωγικής χρήσης υπολογιστή και του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, οριστική συσχέτιση μπορεί να διαπιστωθεί μόνο με περαιτέρω έρευνα. Επιπλέον, δεν πρέπει να υποτιμάται η πιθανότητα οργανικών προβλημάτων ή ψυχολογικών διαταραχών στην ανάπτυξη στυτικής δυσλειτουργίας“, σημείωσαν.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments