Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜουσικά ΝέαΑγγελική Τουμπανάκη: 1ο Vocalism Session στο Half Note jazz club

Αγγελική Τουμπανάκη: 1ο Vocalism Session στο Half Note jazz club


Τι σημαίνει βοκαλισμός;
Τι προκύπτει όταν ενώνονται στη σκηνή αυτοσχεδιαστές της φωνής;
Μαγεία, ελευθερία έκφρασης, ευφάνταστοι ήχοι, συνδημιουργία, αυθορμητισμός.

Το Half Note jazz club ξεκινάει μία μοναδική σειρά συναυλιών, με τίτλο VOCALISM SESSIONS, όπου ξεχωριστοί βοκαλίστες από διαφορετικά είδη μουσικής θα ανταλλάξουν ήχους, αισθητικές, συναισθήματα, ιστορίες, στίχους, τραγούδια και θα μας παρασύρουν στο μαγικό κόσμο της Φωνής.

Ο όρος vocalism είναι παγκόσμιος. Οι βοκαλίστρες/στριες χρησιμοποιούν την φωνή ως όργανο, αυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται, μιμούνται τρόπους έκφρασης και ήχους άλλων οργάνων, παίζουν με τους ρυθμούς και τις μελωδίες.

Τα Vocalism Sessions είναι μία ιδέα της βοκαλίστριας και ερευνήτριας Αγγελικής Τουμπανάκη που προκύπτει από την ανάγκη της για μουσική επικοινωνία, συνδημιουργία, για το ομαδικό φωνητικό παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς και την πηγαία χαρά της μουσικής διάδρασης. Σκοπός να δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και φωνών. Την σκυτάλη του σχεδιασμού των sessions θα διαδέχονται κάθε φορά και διαφορετικοί βοκαλίστες από ετερόκλητα είδη μουσικής.

Τα sessions ξεκινάνε την Πέμπτη 4 Απριλίουμε την Αγγελική Toυμπανάκη και τον ντράμερ και συνθέτη Ηλία Δουμάνη,  οι οποίοι παρουσιάζουν το πρωτοποριακό electronic jazz ντουέτο τους  “Drums Voice Jazztronica Duet”. Ο δύο μουσικοί στα πλαίσια των Vocalism Sessions προσκαλούν τον beatboxer Βασίλη Παπούλια, δημιουργό του φορέα BEATBOX GREECE, παραγωγό και εμπνευστή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beatbox. Μαζί τους ο δεξιοτέχνης  jazz τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος.  Με τους ειδικά σχεδιασμένους digital ήχους του ντουέτου, την τεχνική looping, θα πειραματιστούν, θα αυτοσχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν καινούργιους κώδικες σε ένα πολυεπίπεδο σύμπαν ηλεκτρονικών και φυσικών ήχων, εννοιών και συχνοτήτων.

Την σκυτάλη παίρνουν την Πέμπτη 18 Απριλίου οι διακεκριμένες jazz vocalists και συνθέτριες Λουκία Παλαιολόγου και Τέρη Βακιρτζόγλου που μαζί με την  Αγγελική Τουμπανάκη αποφασίζουν να «παίξουν» μαζί έχοντας ως βάση τους τη χαρά για τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό.  Καλώντας τους δεξιοτέχνες και αγαπημένους συνεργάτες τους Γρηγόρη Ντάνη στη κιθάρα και Κώστα Κωνσταντίνου στο μπάσο θα ερμηνεύσουν κλασσικά κομμάτια της vocal jazz, gospel, Brazilian jazz και fuzion jazz αλλά και  πρωτότυπες συνθέσεις.

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη μουσική σκηνή πέρα του Half Note Jazz club που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη μαγική αυτή συνήχηση – σύμπραξη έμπειρων βοκαλιστών – τραγουδιστών της Ελλάδας και όχι μόνο, από τη σκηνή της jazz και blues, του beat box, της πειραματικής σκηνής, της παραδοσιακής, της metal και της κλασσικής μουσικής. Τα Vocalism Sessions στο τέλος θα καταλήγουν σε Vocal Jam αλλά και σε Φωνητικούς Κύκλους ανοιχτούς προς όλους… και κάθε φορά θα είναι μια έκπληξη!

*Φωνητικός Κύκλος – Vocal Circle είναι αυθόρμητες συνθέσεις, ένας ομαδικός αυτοσχεδιασμός με μοναδικό όργανό τη  φωνή και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα ή τη γλώσσα.

1ο Vocalism Session | 4 Απριλίου

Drums & Voice Jazztronica Duet
Kαλεσμένος ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας

  • Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fx, Loops | Στίχοι, Σύνθεση
  • Ηλίας Δουμάνης: Drums, Fx, Loops |  Σύνθεση, Custom Design Programming
  • Βασίλης Παπούλιας: beatboxing
  • Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα

Photo Credit: George Spanos

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments