Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T διερευνά τη διαρροή δεδομένων για 73.000.000 πελάτες της

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T διερευνά τη διαρροή δεδομένων για 73.000.000 πελάτες της


Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T δήλωσε το Σάββατο ότι διερευνά ένα σύνολο δεδομένων που κυκλοφόρησε στο «σκοτεινό διαδίκτυο» πριν από περίπου δύο εβδομάδες και δήλωσε ότι η προκαταρκτική της ανάλυση δείχνει ότι έχει επηρεάσει περίπου 7,6 εκατομμύρια σημερινούς κατόχους και 65,4 εκατομμύρια πρώην κατόχους λογαριασμών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το σύνολο δεδομένων φαίνεται να είναι από το 2019 ή νωρίτερα ενώ αναφέρθηκε ότι δεν έχει αποδείξεις για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά της.

Η AT&T δήλωσε ότι το περιστατικό δεν είχε ουσιαστικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της και δήλωσε ότι η πηγή των δεδομένων εξακολουθεί να αξιολογείται.

Η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε επαφή με όλους όσοι επηρεάστηκαν και έχει επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης για 7,6 εκατομμύρια σημερινούς πελάτες. Είπε επίσης ότι θα προσφέρει παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας, όπου αυτό χρειάζεται.

Το δίκτυο 5G του ασύρματου παρόχου καλύπτει περίπου 290 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Φεβρουάριο, η AT&T είχε μια διακοπή που διέκοψε τις κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου για χιλιάδες χρήστες στις ΗΠΑ και προκάλεσε ομοσπονδιακές έρευνες.

Η διακοπή είχε επηρεάσει και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το Σαν Φρανσίσκο.

Λίγες ημέρες αργότερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, βάσει μιας αρχικής εξέτασης, η διακοπή προκλήθηκε «από την εφαρμογή και την εκτέλεση μιας λανθασμένης διαδικασίας που χρησιμοποιήθηκε καθώς επεκτείναμε το δίκτυό μας και όχι από κυβερνοεπίθεση» και πως θα συνεχίσει να ελέγχει και να αξιολογεί τις συνθήκες που προκάλεσαν το πρόβλημα σε περισσότερες από 58.000 περιπτώσεις, σύμφωνα με μια ιστοσελίδα παρακολούθησης διακοπών, τη Downdetector.com.

Πηγή: ΟΤRELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments