Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΧρειαζόμαστε πραγματικά μια πολυβιταμίνη κάθε μέρα;

Χρειαζόμαστε πραγματικά μια πολυβιταμίνη κάθε μέρα;


Όσοι συνηθίζουν να παίρνουν μια πολυβιταμίνη το πρωί, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (USPSTF) σημείωσε πρόσφατα ότι η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών δεν έχει κανένα όφελος για την υγεία. Η ανασκόπηση, η οποία ανέλυσε 84 μελέτες που αφορούσαν σχεδόν 700.000 άτομα, διαπίστωσε ελάχιστα στοιχεία ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών και ανόργανων συστατικών συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων που οδηγούν σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν βοηθά στην πρόληψη του πρόωρου θανάτου.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις. Ιδιαίτερα περιοριστικές δίαιτες, γαστρεντερικές παθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και ορισμένοι τύποι χειρουργικών επεμβάσεων απώλειας βάρους είναι τυπικά παραδείγματα όπου συνιστώνται πολυβιταμίνες ή μεμονωμένες βιταμίνες. Εάν ένα άτομο δεν εκτίθεται αρκετά στον ήλιο, θα πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά συμπληρώματα βιταμίνης D. Συμπλήρωμα σιδήρου μπορεί επίσης να σας συστήσει ο γιατρός σας εάν έχετε χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων (αναιμία).

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που συνοδεύει την ανασκόπηση της USPSTF, οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν βιταμίνες για να διατηρήσουν την καλή υγεία τους, για να αισθάνονται πιο ενεργητικοί ή για να επιτύχουν ψυχική ευεξία. Αυτές οι πεποιθήσεις πηγάζουν από μια ισχυρή αφήγηση για τις υγιεινές, φυσικές βιταμίνες που χρονολογείται σχεδόν έναν αιώνα πριν.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments