Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήshowbizΤσαφούλιας: «Δεν απευθύνομαι σε αυτόν που συμφωνεί με μένα για να πάρω...

Τσαφούλιας: «Δεν απευθύνομαι σε αυτόν που συμφωνεί με μένα για να πάρω δύο like» (vid)


Καλεσμένος στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ήταν ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Με αφορμή την παράσταση «Η αξία της ζωής», την οποία σκηνοθετεί, αποκάλυψε ποια θεωρεί πως είναι η αξία της ζωής.

«Εάν ζούσαμε σε άλλες εποχές θα αμφιταλαντευόμουν να σου πω μεταξύ έρωτα και φιλίας. Στην εποχή που ζούμε σήμερα είναι η αλληλεγγύη. Θεωρώ ότι υπάρχει, όχι στο βαθμό που θα μπορούσε. Δεν προβάλλεται ίσως».

«Αρθρώνω μία άποψη όσο πιο ήσυχα και με αγάπη μπορώ, γιατί απευθύνομαι σε αυτόν που πρεσβεύει κάτι αντίθετο. Δεν απευθύνομαι σε αυτόν που συμφωνεί με μένα για να πάρω δύο like, προκαλώ κάποιον που έχει αντίθετη άποψη είτε για να ακούσει ή να προβληματιστεί είτε για να αλλάξω εγώ γνώμη. Αυτό είναι το κίνητρό μου, να τεστάρω τις απόψεις μου, να δω αν είναι σωστές και αν με συγκινήσει κάποιος, να μετακινηθώ. Δεν εγκλωβίζω τον εαυτό μου σε μία ιδέα ή ένα δόγμα».

Όπως είπε ο ίδιος, δεν δίνει συμβουλές γιατί τις θεωρεί άχρηστες: «Ο 15χρονος εαυτός μου δεν θα με άκουγε ούτε για πλάκα», είπε.

«Δεν βγήκα να εξηγήσω τι ήθελε να πει ο Πάνος Βλάχος ή να κάνω τον συνήγορό του. Πίστεψα ότι δέχτηκε μία επίθεση υπέρ το δέον, σκληρή για αυτό που συνέβη, και βγήκα να τοποθετηθώ. Δε βγήκα να κάνω τον δικηγόρο κανενός. Είδα ένα κύμα επίθεσης μόνο και μόνο γιατί είχε το θράσος να εναντιωθεί σε αυτό που λέμε δημοσιογραφία στην Ελλάδα», είπε.

Όπως είπε ο ίδιος, το θέατρο εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της πανδημίας για να καθαρίσει τα του οίκου του με το #MeToo.

«Νιώθω όμορφα όταν ακούω κάποιον να λέει ότι είναι πλατωνικά ερωτευμένος μαζί μου. Είναι πάρα πολύ ωραίο, κι εγώ είμαι πλατωνικά ερωτευμένος με άνδρες και γυναίκες. Μπορεί να ερωτευτείς το πνεύμα ενός ανθρώπου ή τη στάση του».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση του με τις κόρες του: «Τους έχω πει να είναι προσεκτικές κι εάν πέσουν θύμα μίας τέτοιας κατάστασης (revenge porn) να μην κάνουν καμία τρέλα, δεν έγινε και τίποτα. Πολλοί έπεσαν να με φάμε. Το δεν έγινε και τίποτα το λες στο θύμα, να μην κάνει τίποτα κακό στον εαυτό του», εξήγησε.

«Προσπαθώ να θωρακίσω τις κόρες μου για να έχουν κριτική σκέψη. Προσπαθώ να δω τι θέλουν τα παιδιά μου, ποια είναι η κλίση τους. Να μην τους αλλάξω δρόμο προς χάρις μίας ασφάλειας ή κοινωνικής αναγνώρισης».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σύντροφό του, Άννα Μενενάκου, φωνή της λογικής, ενώ τόνισε πως είναι σεξιστικό να την αποκαλούν «το κορίτσι του Τσαφούλια».

«Δεν μου αρέσει να λέω “είμαι δεσμευμένος”. Τι σχέση έχει ο έρωτας με την δέσμευση; Στον έρωτα δεν νιώθω δεσμευμένος, νιώθω ελαφρύς», σχολίασε.Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments